Yazılımla alakasız bölümden mezun birisi yazılımcı olarak çalışabilir mi?

• Konuyu başlatan Xmso049
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 105

Xmso049

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda yabancı dil bölümünde okuyan bir liseliyim. Aklımdaki soru ise şu: Bu bölümden mezun olduktan sonra, üniversiteden de mezun olduktan sonra gidip yazılımcı olabilir miyim? Örneğin şimdiden yazılımla ilgili çalışmalara başlasam, kendi projelerimi falan yapa yapa öğrenmeye denesem gibi gibi şeylerle sonunda olur mu acaba? Bu soruyu sorun olmazsa cevap verebilir misiniz? Ayrıca başka önerileriniz varsa söylerseniz sevinirim.

Şu anda yabancı dil bölümünde okuyan bir liseliyim, aklımdaki soru ise şu bu ölümden mezun olduktan sonra, üniversiteden de mezun olduktan sonra gidip yazılımcı olabilir miyim? Örneğin şimdiden yazılımla ilgili çalışmalara başlasam, kendi projelerimi falan yapa yapa öğrenmeye denesem gibi gibi şeylerle sonunda olur mu acaba? Bu soruyu sorun olmazsa cevap verebilir misiniz? Ayrıca başka önerileriniz varsa söylerseniz sevinirim.
Yazılımcı olarak çalışabilir, yazılımcı da olabilirsiniz ama bir mühendis olamazsınız. En kral mühendisten kat ve kat iyi bile bilebilirsin kodlamayı ama her şey kodlama değil işte.

Gerekli eğitimle yapılabilir hocam. Kursa giderek temel şeyleri öğrenerek zamanla büyütebilirsiniz.
(Mühendislik derseniz iş değişir örnek liseden mezun olan elektronik öğrencisiyle üniversite mezunu elektronik mühendisi arasında 3 gömlek fark var.)

Şu anda yabancı dil bölümünde okuyan bir liseliyim. Aklımdaki soru ise şu: Bu bölümden mezun olduktan sonra, üniversiteden de mezun olduktan sonra gidip yazılımcı olabilir miyim? Örneğin şimdiden yazılımla ilgili çalışmalara başlasam, kendi projelerimi falan yapa yapa öğrenmeye denesem gibi gibi şeylerle sonunda olur mu acaba? Bu soruyu sorun olmazsa cevap verebilir misiniz? Ayrıca başka önerileriniz varsa söylerseniz sevinirim.
Bilirsin, yapabilirsin, ama bir işe "Yazılımcı" olarak ünide yazılım okumuş ve senden daha bilgisiz birinden daha az maaşla girersin. Maalesef bu durum böyle.

Kurumsal sirketlerde zor hatta imkansiza yakin ozellikle ilk etapta. Oralar genelde diploma ve mezun oldugun universiteyi de goz onune aliyor. Ayrica su an sektorde is muhendis mezunlari icin bile az, ise girmek zorlasti. Sektor eskisine gore daraldi, AI gumbur gumbur geliyor. Madem dil okuyacaksin gerek yok bu tarz islere bence.

Şahsen ben mezunuyum. Adana'da bırak yazılımı bilişim adına iş yok o derece. Çevremde yok, iş bulamıyorum. Tanıdığın çevren varsa geliştir ama yoksa biraz zor iş bulabilmen. İnternet üzerinden belki bulabilirsin ama.

Şahsen ben mezunuyum. Adana'da bırak yazılımı bilişim adına iş yok o derece. Çevremde yok, iş bulamıyorum. Tanıdığın çevren varsa geliştir ama yoksa biraz zor iş bulabilmen. İnternet üzerinden belki bulabilirsin ama.
Baksana yazılımdan mezun olmuş adam bile bırak düşük maaşı, iş bulamıyorum diyor.

Evet, olunabilir. Örneğin bir arkadaşım;
Sosyoloji ile alakalı bir bölümden veya direkt sosyolojiden mezundu. Ardından akademisyenliğe geçerken yaşadığı sorunlar sebebiyle okulunu bitirse de akademisyenliğe devam edemedi.

4 senelik eğitimi esnasında, Erasmus ile Avrupa'ya gitmişti ve karantina dönemine denk geldiği için dışarı çıkamamıştı. Yazılımla ilgilenen oda arkadaşları vesilesiyle de bare evden çıkamıyorken Python öğreneyim diyerek Python üzerine 1 ay uğraş gösterdi.

Ardından okulunu bitirme vs, yaklaşık 2 sene sonra da akademisyenliğine devam edememesiyle yeni bir uğraş arayışına girdi. Sosyoloji okuması sebebiyle, geçmişte de öğrendiği Python ile "Acaba bu alanda, okuduğum bölümü de katarak bir şeyler yapabilir miyim?" diyerek veri bilimine merak sardı. Tabii ki artık okuduğu bölümden de tamamen kurtularak sadece veri bilimi bölümüe giriş yaptı.

Şimdi ise Agentic AI üzerine yazılımlar yapıp satan sağlam bir yazılım firmasında çalışıyor.

Yani işin özü buna ne kadar yatkın olduğunuz, ne kadar istekli olduğunuz. Diploma, kimi şirketler için önemli olsa da kimisi için değil.

Elbette bunu derken yazılım sektöründe iş bulunabilirliğinden, maaşından vs bahsetmiyorum. Sadece sorunuzun cevabı olarak cevap verdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı