Yazılımla ilgili nasıl bir kariyer planlaması yapabilirim?

Vitoscalett4

Centipat
Arkadaşlar şu anda kendimi yazılım alanında geliştirmek için öğrenim halindeyim. Frontend ve backend üzerine kurslar alıyorum. Birkaç ay içinde kurslarım bitecek ve aksilik olmazsa sıfırdan bir web sitesi tasarlamayı öğrenmiş olacağım. (HTML, CSS, PHP JavaScript gibi) diğer kurs başlıklarını da aşağıda belirttim. Aklıma bir soru takılıyor ancak. Üniversite okurken aynı zamanda kendime bir şirket veya kendi işimi kurup bu sektöre atılmak gibi bir plan var ancak nasıl bir yol izlemeliyim hiçbir fikrim yok nereden iş bulabilirim? Bir iş bulduğumu varsaydığımızda nasıl bir çalışma ortamıyla karşılaşacağım? Çok genel bir soru olduğunun farkındayım sadece daha önce bu gibi işlerde tecrübe edinmiş kişiler belki tecrübelerini paylaşabilirlerse güzel olur.

Öğreneceğim bazı konu başlıkları bunlar.
  • HTML
  • CSS
  • flexbox - Grid
  • sass & scss
  • Bootstrap
  • JavaScript
  • Angular
  • firebase
  • Asp.Net Core, webapi
Ayrıca sadece frontend veya backend üzerine yoğunlaşmamı mı yoksa ikisini de öğrenmemi mi önerirsiniz? Ayrıca kursun bana vadettiği sonuçlar.

kurs sonunda;

• her türlü web tasarım sitelerini
  • her sektöre hitap eden statik ve dinamik tanıtım sitelerini
  • blog tarzındaki dinamik içerik üreten web sitelerini
  • sitelerinizin yönetim panelini
  • en temel kuralları içeren bir e-ticaret sitesini

Herhangi bir fikri olan yok mu?

Son düzenleme:
Kursun size vaat ettiği sonuçlar sizin elde edeceğiniz sonuçlarla benzer olur genelde fakat aynı değildir çünkü pratik ile eğitim aynı değildir. Önce bunu ifade etmekle başlayayım.

Finans ve yazılım üzerine eğitim alan biri olarak, sana şunu söyleyebilirim. Öncelikle lütfen alanını belirle. Mesela ben finansal risk analizi için veri modelleri oluşturmak ve veri analizi yapmak gibi şeylerle ilgilenen bir bölümdeyim. Ek olarak da yazılım eğitimleri alıyorum. Yani, finans teknolojileri veya siber güvenlik veya veri analizi ve veri madenciliği veya game developing gibi ana yazılım dallarından birini seçip beğenmen gerek. Ardından yapman gereken şey daha da kolaylaşacak. Mesela veri ile ilgilenenler için gereken belli başlı şeyler vardır. Python, SQL, yerine göre de C# öğrenmen gerekir. Sonrasında alanındaki temel belli başlı şeyleri bildiğin için artık alanındaki kendi kendine öğrenme maceranda bir adım daha ileriye gitmen için alanının ana akım alt alanlarını öğrenmen gerekir. AI ile veri analizi yapmak mesela veri analizi için bir ana akım alt alandır. Bu konuda kendimi geliştirmem için yapmam gereken adım ise AI hakkında iyi bir 101 rehber kitabı bulup öncelikle temel kavramları öğrenmek olacaktır. Bu gerekli hazırlık bilgilerini verir. Ardından yapacağım şey ise bu konuda iyi işler yapan kişilerin verdikleri yol haritası tavsiyelerini de inceleyerek öğrenmem gerekenleri listelemek olur. Sonrasında ise yapacağım şey bunları kendi arasında hiyerarşi listesine sokmak olur ve bu yolda ilerlerim. Aslında bu eğitim macerasının temelidir. Kendi kendine metotları deneyerek yanılarak yapacağın bir yolculuk bu. Dolayısı ile temel fikri vermekten ileri gidemem ben. Mesela python için ben temel belli başlı bilgileri aldıktan sonra kod inceleyerek gitmiştim. Hazırlamam gereken ve gerekecek tipte yazılımların kodlarına bakıp tersine müdendislik gibi neyin ne olduğunu ve ne sırayla yapıldığını anlayarak daha kolay ögrenmiştim çünkü normal kurslarda veya derste ilerleme kaydedemiyordum.

İş bulmak konusunda diyebileceğim iki şey var. Birincisi LinkedIn, GitHub profilin olmalı. İkincisi bunlara koyacağın projelerin ve faaliyetlerin olmalı. 2 sayfayı geçmeyecek iyi ve nitelikli bir CV duruma göre çoğu kapıyı açabilir. İş ortamı ise değişkendir. Ortama ve kişilere bağlıdır.

Ek bir bilgi olarak, birden fazla alan ilginizi çekiyorsa ve karar veremiyorsanız ise yapmanız gereken objektif olmaya çalışarak bir katkıları götürüleri tablosu yapmak olsun. Benim ilk karar almamda çok yardımı olmuştu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…