YBS okunur mu?

Walterwhite11

Centipat
Daha fazla  
EA ın okunabilecek en mantıklı bölümü yazılımla pek ilgim yok ama istersem kendimi geliştirebilirim sizce okuyabilir miyim? Pek ilgim ve bildiğim şeyler olmadığı için soruyorum yani eğer tutturursam geliştirmeye çalışırdım İngilizce vs öğrenirim sizce yapabilir miyim okunur mu?

Vallahi benim istediğim bölüm. Gazi Üniversitesi'ni hedefliyorum. Ama ilgin yoksa okuma bence. Hem yazılım hem de işletme gibi bir şey. İkisine de ilgin olması gerek bence.

Vallahi benim istediğim bölüm. Gazi Üniversitesi'ni hedefliyorum. Ama ilgin yoksa okuma bence. Hem yazılım hem de işletme gibi bir şey. İkisine de ilgin olması gerek bence.

Ya işte böyle diye diye bölüm bulamadım kendime mecbur bir hedef belirlemem gerek istesem çalışsam yaparım ama eğer bu bölüm özelinde çekilmez diyorsanız ayrı

YBS kağıt üstünde çok mantıklı bir bölüm ama yazılım sektöründe şu sıralar iş kıtlığı var, mühendislik bitirenler bile bulamıyor(örn. ben). Ayrıca eğer yazılıma ilgin yoksa çalışır yaparım olayı çok zor. Gerçekten ideallerin vs. olması lazım. Ben ilgim olduğu halde gitmiştim ve çoğu kez yanlış seçim mi yaptım düşüncesiyle karşılaştım. Dışarıdan gözüktüğü kadar kolay şeyler değil. Azim ve ilgi olması lazım.

YBS kağıt üstünde çok mantıklı bir bölüm ama yazılım sektöründe şu sıralar iş kıtlığı var, mühendislik bitirenler bile bulamıyor(örneğin. Ben). Ayrıca eğer yazılıma ilgin yoksa çalışır yaparım olayı çok zor. Gerçekten ideallerin vs. olması lazım. Ben ilgim olduğu halde gitmiştim ve çoğu kez yanlış seçim mi yaptım düşüncesiyle karşılaştım. Dışarıdan gözüktüğü kadar kolay şeyler değil. Azim ve ilgi olması lazım.

Çok haklısınız ve cidden artık çoğu sektörde iş kıtlığı var. Özellikle mühendislik fakültelerinde.
Bana göre artık tıp polislik-askerlik gibi yerlere kapak atmazsan iş sıkıntısı çekilir. Ama bu yazdığım meslekleri de elde etmek kolay değil :)

YBS kağıt üstünde çok mantıklı bir bölüm ama yazılım sektöründe şu sıralar iş kıtlığı var, mühendislik bitirenler bile bulamıyor(örneğin. Ben). Ayrıca eğer yazılıma ilgin yoksa çalışır yaparım olayı çok zor. Gerçekten ideallerin vs. olması lazım. Ben ilgim olduğu halde gitmiştim ve çoğu kez yanlış seçim mi yaptım düşüncesiyle karşılaştım. Dışarıdan gözüktüğü kadar kolay şeyler değil. Azim ve ilgi olması lazım.

Artık evet her işte sıkıntı var bulma konusunda ama dedikleriniz doğru olabilir yani ilgisi olmayan birisi için zor gelebilir evet haklısınız

Elbette yapabilirsin, YBS bu anlamda gerçekten çok iyi bir bölüm. Özellikle Yönetim-Yazılım arası pozisyonlarda (SAP/ERP İş Analistliği, DevOps vb.) YBS çok iyi bir tercih. Kaldı ki yazılım sektöründe birçok uzmanlık alanı var. Okurken dolu dolu geçirirsen, uzmanlık alanını iyi belirleyip alanına uygun projeler üretirsen, güzel stajlar yaparsan bu bölüm gayet iyi bir kariyer fırsatı sunar. İngilizce öğrenmek kesinlikle şart elbette, yazılım için çok önemli.

Elbette yapabilirsin, YBS bu anlamda gerçekten çok iyi bir bölüm. Özellikle yönetim-yazılım arası pozisyonlarda (SAP/ERP iş analistliği, devops vb.) YBS çok iyi bir tercih. Kaldı ki yazılım sektöründe birçok uzmanlık alanı var. Okurken dolu dolu geçirirsen, uzmanlık alanını iyi belirleyip alanına uygun projeler üretirsen, güzel stajlar yaparsan bu bölüm gayet iyi bir kariyer fırsatı sunar. İngilizce öğrenmek kesinlikle şart elbette, yazılım için çok önemli.

Peki ben bir şey sormak istiyorum bu bölümden siber savunma gibi alanlarada yönelebiliyor muyuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı