YBS okunur mu?

Yükseköğretim İstihdam Göstergeleri'ne göre aylık ortalama kazanç bakımından YBS yüksek gelirli meslek grupları arasında yer alıyorken PDR düşük gelirli meslek grupları arasında yer alıyor. PDR eşit ağırlık alanında iyi bir bölüm olmaktan oldukça uzak, muhtemelen geçmişteki bu bölümün iyi olduğu algısından ötürü öyle düşünüyorsunuz. Aynı durum Psikoloji için de geçerli.
Yüksek gelir ne kadar düşük ne kadar, liste var mı bakayım kendi bölümüme fakir miyiz, zengin miyiz diye.

Bu listede bir hata var gibi yüksek lisans diploması ile mezun olan bir bölüm nasıl ön lisans programlarının arasında olabilir.

Hangi bölüm hocam? Ayrıca belirli bölümler geçmiş yıllarda açılıp kapanmış veya çok az kontenjan ile açılmış olabilir, veya programın isminde küçük farklılıklar bulunuyor olabilir.

Verilerin çok yüksek oranda doğru olduğunu düşünüyorum, açıklama kısmında verilerin nereden alındığı yazıyor.

Hangi bölüm hocam? Ayrıca belirli bölümler geçmiş yıllarda açılıp kapanmış veya çok az kontenjan ile açılmış olabilir, veya programın isminde küçük farklılıklar bulunuyor olabilir.

Verilerin çok yüksek oranda doğru olduğunu düşünüyorum, açıklama kısmında verilerin nereden alındığı yazıyor.
Veteriner hekim ön lisans eğitimi ile mezun olmuş olamaz sanmıyorum. Ha veterinerlik konusunu bilemem işte.

Laborant ve Veteriner Sağlık bölümünü mü kastediyorsunuz? Bu bölüm 2 yıllık bir bölüm çünkü, Veterinerlik bölümünü listede görmedim.
Veteriner hekim sanırım işsiz, güçsüz, gariban bir meslek olacak gelecekte. Unutmadan "Veterinerlik" adında bir bölüm yoktur veterinerlik tam manası ile hayvanlık anlamına gelmektedir. Ayrıca Veteriner ve Laborant bölümünü listeye alıp böyle bir listede Veteriner hekime yer verilmemesi çok üzücü. (Kişisel ve ciddi algılamayın, normaldir insanız, hepimiz hata yapabiliriz. Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Tiplere girmemi sebebi hekimin listede adının bile geçmemiş olması kişisel değil.)

YBS günümüzün şartlarına uygun bir meslek okuyabilirsiniz arkadaşlar.

Şu tm bölümlerine akıl sır erdiremiyorum. 🙃 ben o puanı almış olsam pdr yazardım her halde.

Şu tm bölümlerine akıl sır erdiremiyorum. 🙃 ben o puanı almış olsam pdr yazardım her halde.

Tm ciler işte senin gibi düşündüklerinden dolayı işsiz bende sayısalım ama YBS okuyorum ben yazdığımda forumlarda bile bir şey yoktu :)

Hocam hepinize iyi günler ben şu an 10. sinifim ve yakında bölüm seçimi yapacağım.
Sayisalım pek iyi değil sözele de gitmek istemiyorum ve eğer eşit ağırlığa gidersem YBS okuyacağım.
Sizce ne yapmalıyım?

Hocam şimdi YBS'yi iyi araştırmanı öneririm YBS şuanın ve geleceğin bir alanı şimdi YBS'yi diğer bilgisayar bilimleri bölümlerinden ayıran benim tabirimle %33 yazılım %33işletme %33 ekono midir seçmeli derslerle bir alana yönelirsin sana bu imkanıda tanıyor üniversite de kendini tanıyıp alanını seçme imkanını veren nadir bölümlerden bölümü araştır dememim nedeni sen aslında bir işletme kurup yönetebilecek girişimci olarak yetişiyosun eğer hedefin böyleyse güzel tercih olur onun dışında birçok şeyde bilgilisin ama uzman değilsin gibi bir olay var YBS de yönetim alanında iş arasan işletmeciler rakibin, yazılım alanında ilerlesen yazılım müh yani rekabeti çok olan ama iş imkanıda o kadar fazla olan gelecekte daha iyi yerlere gelmene yarar sağlacak bir basamak, bölümdür ve iyi ingilizceye sahip olmanda gerekiyor sunumda yapabiliyorsan bu alan tam sana göre :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı