YDT için İngilizce nasıl öğrenilir?

868757

Picopat
Merhabalar!
YDT sınavı için İngilizce öğrenmek istiyorum. Dil seçemiyorum ve bu yüzden okulda dil dersi alamayacağım için evde kendim çalışmam gerekiyor. Ne önerirsiniz?

K4 English kanalını takip et. Gramer konularını bitir ve kelime ezberi yap. Test kitabı için moda dil, yds publishing yayınlarına bakabilirsin.

Ben şahsen sayısal öğrencisi olmama rağmen 2023 YDT sınavının çıkmış sorularında 67,50 net yapmış birisiyim.

Dil, matematik ve fiziğin aksine maruz kalarak öğrenilen bir şeydir. Hiç düşündünüz mü, Türkçeyi nasıl öğrendiniz?

Cevap: Türkçe konuşmaları duya duya siz de Türkçe konuşmayı öğrendiniz.

Dolayısıyla sizi aktif bir şekilde dile maruz bırakacak işlere girin. Bu dizi izlemek olabilir, oyun oynamak olabilir, başka bir aktivite olabilir.

Tabii bu aktiviteleri yaparken de kelime öğrenmeniz şart. Oyun oynarken dümdüz oynamak yerine anlamını bilmediğiniz kelimeleri öğrenmeye gayret edin.

Evet ama YDT sınavında üst düzey soruluyor diye biliyorum, günlük hayatta duymamız çok zor olan kelimeler de bayağı vardır. Bir yere kadar tamam ama devamında başka bir şey lazım gibi.

Evet ama YDT sınavında üst düzey soruluyor diye biliyorum, günlük hayatta duymamız çok zor olan kelimeler de bayağı vardır. Bir yere kadar tamam ama devamında başka bir şey lazım gibi.
Doğru sorular doğru cevapları doğurur.

Evet, ilk başta -bahsettiğim gibi- günlük hayatta kullanılan kelimeleri öğrenmeniz elzem.

Ardında da Google Akademik üzerinden İngilizce yazılmış makaleleri okuyabilirsiniz.

Böylece akademik soruların yer aldığı YDT'de şansınız daha da artacaktır.

Eğer test almayı düşünürseniz YDS Publishing'e de bir bakın derim YDT çalışmak için bana göre iyi setleri var 11 ve 12. sınıfta tüm sınıf olarak kullandık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…