YDT tercih listesi nasıldır?

Khalens

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo LOQ 15IAX9 i5 12450 HX-16GB RAM-RTX 4050
Merhaba arkadaşlar YDT'de 49103 gibi bir sıralama yaptım ve düşündüğüm iki bölüm İngiliz dili edebiyati ve turizm rehberliğiydi fakat İngiliz dili ve edebiyatinda puanima yakın yerler genelde benim yaşadığım şehre uzak kalıyor(Manisa)ve pek istemediğim şehirler olduğu için sadece turizm rehberliği yazacağım ve aralığı 40-65k arası tutacağım.

Uşak üniversite(ing dili ve edb) 41.747
Pamukkale Üniversitesi(turizm reh) 44.904
Balıkesir Üniversitesi(turizm reh) 50.135
Mersin Üniversitesi(turizm reh)50.805
Bolu abant izzet b. Üniversite(turizm reh) 53.776
Selçuk Üniversitesi(turizm reh) 55.516
Isparta uygulamali bilimler uni(62.105)
Afyon kocatepe üniversite(64.920)

Sizce buradan tahmini hangi üniversite tutar ve size göre bu listenin içerisinden en okunabilir şehir hangisi?

Ya da kesinlikle listenden çıkar dediğiniz bir şehir var mı?

Şimdiden yorum yapan yapmayan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kontenjan falan azalmış hangi bölümün talebi azalacak kimse bilemez. 49k sıralama için 30k - 70k arası tercih ideal bence zaten hocam üstte ki gelmezse alttaki gelecek, yani ekstradan yazsanız sıkıntı olmaz gelirse üstteki gelir.

Mezuna kalmayı düşünüyor musunuz bu arada? Bir ihtimal yani.

Hocam kontenjan falan azalmış hangi bölümün talebi azalacak kimse bilemez. 49k sıralama için 30k - 70k arası tercih ideal bence zaten hocam üstte ki gelmezse alttaki gelecek, yani ekstradan yazsanız sıkıntı olmaz gelirse üstteki gelir.

Mezuna kalmayı düşünüyor musunuz bu arada? Bir ihtimal yani.
Belirtmeyi unutmuşum, zaten mezun senemdi hocam.Yazıp gideceğim kesin.

Tavsiyem şu ki turizm rehberliğini direkt çıkarın. Turist rehberliği okumadan da turizm rehberi olabiliyorsunuz. Turizm ve Kültür Bakanlığının düzenlediği sınavlara katılıp başarılı olmanız yeterli. Turizm rehberliği yerine dil edebiyat/tercümanlık bölümlerine ağırlık verin.

Tavsiyem şu ki turizm rehberliğini direkt çıkarın. Turist rehberliği okumadan da turizm rehberi olabiliyorsunuz. Turizm ve Kültür Bakanlığının düzenlediği sınavlara katılıp başarılı olmanız yeterli. Turizm rehberliği yerine dil edebiyat/tercümanlık bölümlerine ağırlık verin.

Hocam haklısınız fakat ing dili edb için sıralamama yakın yerlerin çoğu bana uzak ve pek istemediğim şehirler o yüzden turizm rehberliği yazmak durumda kalıyorum.

@Khalens, anlıyorum. O halde yapacak bir şey yok. Tercih edecekseniz bunları bilip tercih edin ve turizm rehberliği bölümünden formasyon da alamıyorsunuz, onu da söylemiş olayım. Karar sizin.

@Khalens, anlıyorum. O halde yapacak bir şey yok. Tercih edecekseniz bunları bilip tercih edin ve turizm rehberliği bölümünden formasyon da alamıyorsunuz, onu da söylemiş olayım. Karar sizin.
Hocam peki yukarıda belirttiğim tercih listem hakkinda ne düşünüyorsunuz?
Bolu ve Mersini de çıkarttım bu arada tekrar düşünüp çok uzak olduğu için.Ya Balıkesir ya da Selçuk olacak gibi duruyor.Siz Konya'da yaşıyorsunuz diye hatırlıyorum o yüzden sizin Konya ile ilgili görüşlerinizi merak ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı