Yedekleme için flash bellek önerisi

Bütçe
250 - 300

Poyraz Kuzgun

Hectopat
Katılım
8 Kasım 2021
Mesajlar
1.516
Çözümler
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımdaki bazı önemli belgeleri depolayıp kaldırmak istiyorum. Okuma - yazma hızlarının benim için önemi yok, sadece belirttiğim bütçede alınabilir durumdaki en yüksek kapasiteli depolama birimini almak istiyorum. HDD, harici disk, flash bellek, hafıza kartı türünün ne olduğu hiç fark etmez. Sadece bunlar arasındaki öncelikli tercihim flash bellek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence şuan en güvenilir bilgi depolama cihazı harddisklerdir. Flaş bellek veya hafıza kartının arıza yapma riski yüksek. Herhangi bir voltaj dengesizliğinde bozulabiliyorlar. 250 tl civarına 320gb Samsung ya da Western Digital marka harici harddisk alınabilir. 300 tl'ye az bir miktar ekleyerek yine Samsung'un 500gb'lık harici diski alınabilir diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
İstersen ikince el çok uygun taşınabilir 1TB HDD'ler var. Bütçe olarak çok rahat alabilirsin.

Veri depolama ürünlerinde tanıdıktan alınmıyorsa ikinci el alınması hoş olmayacağı kanısındayım bir özel indirim beklenip 1 TB-2 TB markası bilinen fiyat/performans ürünü alması en mantıklısı olacaktır.
 
Cevabı ben de merak ediyorum ama aklıma ilk gelen şey şu oldu: Silinen hiçbir şey gerçek anlamda silinmediği için suç unsuru olabilecek eski veriler kalmış olabilir (çocuk pornosu, terörle ilişkili belgeler vs.).
Benim de aklıma bu geldi ama bildiğim kadarıyla tamamen silmek için yöntemler mevcut programlar aracılığı ile. Alınan diske bu işlemler uygulansa bir sorun olacağını düşünmüyorum ben.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı