Yediğimiz önümüzde; yemediğimiz nerede?

Türk ülkelerinin korkulu rüyasıdır zaten tok olmaya şükretmek. Biri de anlata bilse şu millete ki yaşamıyorsunuz arkadaşım farkında değilsiniz.
 
Hocam bu ülkeden bir halt olmaz bence. Günler ilerledikçe daha kötüye gidiyoruz. Ben o röportaj videolarını ilk izlediğimde ciddi ciddi utanıyordum ve kendime "Bu adamlar mı beni temsil ediyor ?" ve "Bunlar Türkiye vatandaşı mı ?" diyordum. Artık bu utancı görmemek için hiçbir şekilde ne o tarz videolara bakıyorum ne de gündemi takip ediyorum. Yani temel ihtiyaçları lüks sanan bu adamlar ile aynı yerleri ve hakları paylaşıyoruz, hatta bu adamlar bizden daha fazla hakka sahip bile olabiliyor. Elimde fırsat olsa anında gideceğim buradan, arkama da bakmayacağım. Ülke kötü fakat bu ülkenin insanı da bir o kadar kötü maalesef. En azından genel profil böyle.
Ben ülkenin Finlandiya gibi bir refah seviyesine sahip olmasını çok isterdim, aynı şekilde Türk olmakla gurur duymayı. Ancak böyle bir şey yakın gelecekte mümkün olmayacak maalesef. Çünkü ciddi anlamda ülkemizde büyük bir yozlaşma var ve bu yıllardan beri süre gelen bir şey. Mesela hırsızlık yapmak normal sayılıyor ya da üniversite mezunu olmak iki veya dört yılını boşuna harcamak anlamına gelebiliyor.
 
Son düzenleme:
Halimize şükür tabii ki. Ama daha iyisi varken neden sadece şükür ile kalalım? Reformlar yapmalıyız gelişmeliyiz tarıma, çiftçiye, hayvancılığa önem vermeliyiz üretmeliyiz. Al köprü bir tarafına s... Diye diye geçiştiriyorlar bizi. Bu başkanların koltuğuna 15 yaşında aklı başında bir ergeni koysak daha iyi yerlere geliriz.
 
Bence hiçbir Cumhurbaşkanıyla kendini kıyaslama. Bak Türkiye için konuşmuyorum beni yanlış anlama, Cumhurbaşkanları okuyup çok büyük bir mertebeye gelmiş. Onların hakkıdır bizden daha iyi geçinmek.
Üniversite mezunu bile olmayan birine çok okumuş diyorsan üzüldüm sana.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı