Yemeksepeti kartımdan 2K'lık yemek söylenmiş

Kerpeten

Hectopat
Daha fazla  
Dün yaşadığım olayda biri Mersin bir İstanbul olmak üzere toplam 2K'lık yemek söylenmiş ve Yemeksepeti bana sormadan direk parayı çekmiş. Müşteri hizmetlerini aradım para daha geçmemiş dediler. Bu durumda ne yapılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yemeksepeti normaldede sormadan çekiyor hocam geçmiş olsun. Böyle alışveriş sitelerinde kartınızı asla kaydetmeyin.

Esas kredi kartınızı internet alışverişlerine kapatın. Kredi kartınıza bağlı bir sanal kart oluşturun. Sadece bu bir adet sanal kartı internet alışverişlerine açın. Kartı kullanmıyorken limitini 0 olarak veya cüzi bir miktar olarak belirleyin. Alışveriş yapacakken limit tanımlayın. Böyle yapmanız durumunda 2bin₺ gibi büyük paraları bir anda çekemezler.

Ben genellikle 500₺-1000₺ arası bir limit tanımlıyorum. Bu şekilde yemek siparişi, ufak tefek internet alışverişleri için limit arttırmam gerekmiyor. Ayrıca kart bilgilerim bir şekilde birinin eline geçse bile en fazla 500₺-1000₺ arası çekebilir.

Size de bundan sonrası için öneririm. Geçmiş olsun

Esas kredi kartınızı internet alışverişlerine kapatın. Kredi kartınıza bağlı bir sanal kart oluşturun. Sadece bu bir adet sanal kartı internet alışverişlerine açın. Kartı kullanmıyorken limitini 0 olarak veya cüzi bir miktar olarak belirleyin. Alışveriş yapacakken limit tanımlayın. Böyle yapmanız durumunda 2bin₺ gibi büyük paraları bir anda çekemezler.

Ben genellikle 500₺-1000₺ arası bir limit tanımlıyorum. Bu şekilde yemek siparişi, ufak tefek internet alışverişleri için limit arttırmam gerekmiyor. Ayrıca kart bilgilerim bir şekilde birinin eline geçse bile en fazla 500₺-1000₺ arası çekebilir.

Size de bundan sonrası için öneririm. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı