Yemeksepeti sızıntılarından 20 bin tanesi yayınlandı

Geçtiğimiz haftalarda ismi gizli bir kişi tarafından Yemeksepeti verilerinin çalındığı duyurulmuştu. Bir süredir firma tarafından ücret talep eden hacker tarafından herhangi bir paylaşım yapılmamıştı. Ancak Yemeksepeti söz konusu verilerine ulaşan kişilerin bunu kamuoyuna duyurması sebebiyle davacı oldu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun üzerine 20 bin kişinin verileri sızdırıldı ve eğer davalara devam edilirse içinde ünlü isimlerinde bulunduğu başka verilerin sızdırılacağı duyuruldu.

1638024207496.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Allah'tan beceriksizler kart bilgilerini yabancı bir tabanda saklıyorlar yoksa onu da çaldırırlardı. beceriksiz yazilimcıyı ucuza tutup milyonların bilgilerini buna verirsen böyle olur işte. İ[email protected] mail adresine mesaj atıp üyeliğinizi sildirin. Binlerce kızın telefon numaraları ve adresleri tarifine kadar var. Sapıklara gün doğdu. İki üç tane WhatsApp'a ekledim, gerçek mi değil mi diye, evet her şey gerçek. Buradan link vermeyin çünkü başınız ağrır. Mavi kuş sitesinde gizli hesaptan bolca paylaşılıyor
Türkiye'de olduğumuz için erkek numaralarına pek sıkıntı olmaz ama kadınlar için büyük sıkıntı. Sapıklar evlerine kadar gidebilir takip edebilir. Telefonunu paylaşabilir her şeyi yapabilir. Yemeksepeti'nin çok ağır bir ceza alması lazım çok.
 
Bu verilerin herkes tarafından erişilebilir halde olması can güvenliği açısından da büyük bir risk. Artan şiddet vakaları üzerine bunu söylüyorum.
 
İnsanların özel bilgilerini detayına kadar yayınlamışlar. Eğer benim ve ailemin bilgileri de yayınlanırsa o zaman dava üstüne dava açarım. Böyle rezalet olamaz. Böyle büyük bir şirketin bu kadar vurdum duymaz olması cidden beni sinirlendiriyor. Yaptığım her alışveriş için pişman oldum. Neyse artık eğer bilgilerimiz yayınlanırsa, yemeksepetine maddi manevi dava açıp, adres, telefon vs bilgilerimi değiştirmem gerekecek. Hakkımı helal etmiyorum.
 
Yayınlanan verilere baktım. İsmim yoktu fakat birçok insanın bilgileri mevcuttu. Ellerinde muhtemelen 20 binden kat kat daha fazla veri var.
 
Benim bilgim paylaşılmamış. :D Çok çok kötü bir şey bazı 3.şahıslar kötü niyetli olup kadınların numaralarına yazabilirler. Yemeksepetine ağır bir ceza lazım ama bizim ülkenin işi olmaz böyle şeyler ile. :D
Birisi banda atsı önce discordum sonra instagramım a girildi bende bir abakacğım
 

Yeni konular

Geri
Yukarı