Yemen'de Hutilerin Gainful ile Suudi F-15'ini Vurma Anı

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Yemen'de yakın bir zamanda Hutiler SA-6 Gainful alçak - orta mobil hava savunma sistemi ile F-15'i vurup vurma anını paylaşmışlar.

Pilot kilidi fark ettikten hemen sonra kaçınma manevralarına başlamış ve manevralardan sonra son çare hızını arttırmak istemiş ancak füzenin kinetik enerjisini yenemeyince yapacağı bir şey kalmamış.

Pilot yüksek ihtimalle vurulacağını anlayıp son çare elindeki flare'leri ateşlemiş ancak Gainful'un fırlattığı radar güdümlü füze için maalesef flare çaresizlik silahıdır.

Suudi eşekliği diyebilir miyiz? Bence deriz. Neyse para bol sizde, alırsınız bir tane daha F-15...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sanki kuş avlıyorlar öyle bir rahat ki hepsi.

Neyse geçmiş olsun pilota.

Çok ilginç. Aslında bu tür videoları gördükçe MUIS gibi İHA'lar daha mantıklı geliyor.

Aktif bir savaş bölgesine keşif için normal İHA göndermek, onu direkt ateşe atmak olur. F-15 gibi milyon dolarlık uçakları göndermek ise daha büyük bir risk.

Tabii o F-15 neden tek başına geziyor, anlamak güç.

Ya Allah diye diye Suud uçağı vurması peki

Suud'ları kimse günahı kadar sevmez, sevilecek topluluklar değil de. O topraklara maddi ve manevi verdikleri zararın haddi hesabı yok.

Aslında bu tür videoları gördükçe MUIS gibi İHA'lar daha mantıklı geliyor.
O F-15'in tek başına orada ne yaptığını Allah bilir ancak ben burada Suudilerin başarısız bir operasyonunun olduğunu düşünüyorum. Mesela İsrail de yüzlerce hava savunma sisteminin olduğu savaş bölgelerinde F-35/F-15/F-16'lar ile göreve çıkıyor ancak onlar böyle salakça bir şekilde vurulmuyor.

İsrail sahip olduğu güçlü istihbarata güvenerek nokta atışı yapıyor çünkü ancak bu Suudiler neyin kafasını yaşıyor bilmiyorum. Yani burada F-15'i vurmak bir başarı değil, Suudilerin F-15'i böyle vurdurması büyük bir başarı. Videoyu ''hava savunma sistemine bakın, nasıl vurmuş diye düşünerek değil, Suudiler uçağı nasıl vurdurmayı başarmış acabayı'' düşünerek attım.

Ha tabii ki dediğine katılıyorum. Jet motorlu SİHA'lar bu görevlerde bence de kullanılacaktır gelecekti 10-20 yıl içinde. Hem pilot kayıp riski olmayacak hem de daha ucuz bir silah kaybın olacak çarpışma durumunda.

Yine de oyum Suudilerin mallığına.

Trablusgarp'ta uçaktan el bombası atmaya çalışan İtalyan Gavotti'yi düşüren yiğitlerin üstüne uçaksavar tanımam.

Başlık yanlış mı yoka hutiler yeni bir grup mu anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…