Yeni 5070 Ti sistemde görüntüde titremeler oluşuyor

Dantebey

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. 3 gün önce yeni bir bilgisayar aldım ve League of Legends adlı oyunda arayüzün koyu kısımlarında atacağım gibi görüntüsel bozulma ve titreme meydana geldi. Bu sorun sizce neden oluşmuştur? Bilgisayarı İtopya'dan hazır sistem halinde aldım. YouTube videolarında da arkaplana dikkat edince gözüküyor onun harici FPS olarak bir sorunum benzeri bir durum yoktur.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-06-02 saat 21.41.02_6d4a1639.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-06-02 saat 21.41.02_6d4a1639.jpg
    78,8 KB · Görüntüleme: 68
Sadece videolarda ve oyunun video sinematiklerinde titreme var. Onun harici Elden Ring gibi oyunlarda hiçbir sorunum yoktur 4K oynuyorum. Lakin bu durum can sıkıcı sonuçta elimde 5070 Ti sistem var ve bu durumu görmek hoş değil.

Hayır.

Hocam eğer bazı oyunlarda var bazılarında yoksa sorun PC de olmayabilir.

Sadece videolarda ve oyunun video sinematiklerinde titreme var. Onun harici Elden Ring gibi oyunlarda hiçbir sorunum yoktur 4K oynuyorum. Lakin bu durum can sıkıcı sonuçta elimde 5070 Ti sistem var ve bu durumu görmek hoş değil.

Hayır.

Mesela Marvel Rivals video açılış sinematiğinde titreme var. 3D cisimlerde böyle bir sorunum yoktur.

Hocam farklı monitör varsa elinizde onunla bir deneyebilir misiniz?

Hocam eğer bazı oyunlarda var bazılarında yoksa sorun PC de olmayabilir.
Şöyle diyeyim karanlık kısımlarda belirgin oluyor. Yani videolar ve lolün arayüzü ve lolün giriş arayüzündeki sinematik videosunda var.

Hocam farklı monitör varsa elinizde onunla bir deneyebilir misiniz?
Deneyeceğim yarım saate haber ederim.

Bu duruma elektrik akımı sebebiyet verir mi? Yani topraklamamız sağlam ama dengesiz elektrikten dolayı olabilir mi sizce? Prizden kaynaklı
Şöyle diyeyim karanlık kısımlarda belirgin oluyor. Yani videolar ve lolün arayüzü ve lolün giriş arayüzündeki sinematik videosunda var.

Denedim farklı bir dp kablosu ve monitörle yine sorun var.

Bu duruma elektrik akımı sebebiyet verir mi? Yani topraklamamız sağlam ama dengesiz elektrikten dolayı olabilir mi sizce? Prizden kaynaklı

Denedim farklı bir dp kablosu ve monitörle yine sorun var.
Sizce ekran kartı mı hasarlı?

Yardımcı olabilecek biri var mı?

İGPU ile test ettim yine aynı sorun olduğunu ve ekran kartından olmadığını anladım. Ama sorunum çözülmedi.

Son düzenleme:
Şöyle diyeyim karanlık kısımlarda belirgin oluyor. Yani videolar ve LoL'ün arayüzü ve LoL'ün giriş arayüzündeki sinematik videosunda var.

Bu duruma elektrik akımı sebebiyet verir mi? Yani topraklamamız sağlam ama dengesiz elektrikten dolayı olabilir mi sizce? Prizden kaynaklı.

Denedim farklı bir DP kablosu ve monitörle yine sorun var.

Sizce ekran kartı mı hasarlı?

Yardımcı olabilecek biri var mı?

iGPU ile test ettim yine aynı sorun olduğunu ve ekran kartından olmadığını anladım. Ama sorunum çözülmedi.

Hocam en iyisi bir bilgisayarcıya götürün sorunu anlatın.

Ben sorunu tam anlayamadım ? Detaylıca sistemini belirt. Birde Video olarak atar mısın ?

Bu sistemi aldım 9600x ve kule tipi fan ekledim lakin anlam veremediğim şekilde şimdi de elden ring ve nightreign versiyonunda fark ettiğim bişey var gölgelerde aşırı titreme yapıyor. Su yüzeyinde de aynı şekil. Işıklı kısımlarda bozulma var. Dedim hani bu videolardaki bozulma neyse sorun değil ama oyun içinde suda bozulmalar oluyor. igpu ile denedim sadece lol arayüzünü dalgalanma var atacağım hepsini biraz geç oldu kusuruma bakmayın.

Bu sistemi aldım 9600x ve kule tipi fan ekledim lakin anlam veremediğim şekilde şimdi de elden ring ve nightreign versiyonunda fark ettiğim bişey var gölgelerde aşırı titreme yapıyor. Su yüzeyinde de aynı şekil. Işıklı kısımlarda bozulma var. Dedim hani bu videolardaki bozulma neyse sorun değil ama oyun içinde suda bozulmalar oluyor. igpu ile denedim sadece lol arayüzünü dalgalanma var atacağım hepsini biraz geç oldu kusuruma bakmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben sorunu tam anlayamadım ? Detaylıca sistemini belirt. Birde Video olarak atar mısın ?
oyun içi arayüzü attığım gibi igpu ile de aynı görüntü bozukluğu var

Son düzenleme:
Ekran kartı, işlemci ve ram i teste sok derim.
Ekran kartı için Furmark
işlemci için CPU-Z
ram için MEMTEST
Uygulamaları yeterli olur eğer anormal bir şey çıkmaz ise sorun muhtemelen monitördedir.
İlk attığın fotoğraf ile video arasında baya fark var. Attığın videoda neredeyse belli olmuyor benimkiyle aynı soldaki şampiyon simgelerinde ki parlaklıklardan anladım.
Bu tarz şeyler bazen Nvidia nın ayarlarında da olabiliyor. Masaüstüne sağ tıklayınca gelen o kısım. Oraya bir bak derim. Zamanında bana da böyle bir şey olmuştu o tarz bir şeyle çözmüştüm sanırsam.
Eğer bu Nvidia ayarları olmaz ise monitör ayarlarına da bakabilirsin. Monitörün arka veya yan kısmında olan tuşlardan ayarlayıp. Ayarlar bazen buna yol açabiliyor.

Ekran kartı için Furmark
işlemci için CPU-Z
ram için MEMTEST
Uygulamaları yeterli olur eğer anormal bir şey çıkmaz ise sorun muhtemelen monitördedir.
İlk attığın fotoğraf ile video arasında baya fark var. Attığın videoda neredeyse belli olmuyor benimkiyle aynı soldaki şampiyon simgelerinde ki parlaklıklardan anladım.
Bu tarz şeyler bazen Nvidia nın ayarlarında da olabiliyor. Masaüstüne sağ tıklayınca gelen o kısım. Oraya bir bak derim. Zamanında bana da böyle bir şey olmuştu o tarz bir şeyle çözmüştüm sanırsam.
Eğer bu Nvidia ayarları olmaz ise monitör ayarlarına da bakabilirsin. Monitörün arka veya yan kısmında olan tuşlardan ayarlayıp. Ayarlar bazen buna yol açabiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Elden ring arayüzü de tam belli olmamış ama böyle

Ekran kartı için Furmark
işlemci için CPU-Z
ram için MEMTEST
Bütün görüntü ayarlarını yaptım sadece olan renklerle gizlemek ama dikkat edince orada olduğunu görüyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı