Dual channel yaparsan performansı artar sistem rahatlar
İşlemci üzerinden VRAM kullanıyorsun sanırım bu sayede daha rahat çalışır sistemin
Sormak istediğinizi tam anlayamadım ancak harici bir ekran kartı kullandığınızı varsayıyorum yeni alacağınız RAM ekran kartının RAM ine üstüne artı olarak eklenmeyecektir yani 8 GB ekran kartınızı 16 GB'a yükseltemezseniz o iş öyle olmuyor. Ancak yeni alınacağınız RAM sayesinde daha çok verim alırsınız. Ancak VRAM olarak ekran kartınız var ise tabii ki yine verim artacaktır.
Sormak istediğinizi tam anlayamadım ancak harici bir ekran kartı kullandığınızı varsayıyorum yeni alacağınız RAM ekran kartının RAM ine üstüne artı olarak eklenmeyecektir yani 8 GB ekran kartınızı 16 GB'a yükseltemezseniz o iş öyle olmuyor. Ancak yeni alınacağınız RAM sayesinde daha çok verim alırsınız. Ancak VRAM olarak ekran kartınız var ise tabii ki yine verim artacaktır.
Bir nebze performans artışı sağlar. Hiç sistemi upgrade yapmayı düşündünüz mü? Düşürseniz bütçeniz nedir? Size 2x8GB Dual channel RAM R5 2400G ve ileride daha iyisini OC yapabilirim diye isterseniz B450 gerek yok derseniz A320 veya A520 anakart seçerek çok iyi bir güncelleme yapmış olursunuz. Saydıklarım toplamda 5500 6000 TL civarı tutuyor. Tabii ki karar sizin![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.