Yeni alınan 4070 Super sistemde sürekli mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan OFK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 369
İşletim sistemi
Windows 10

OFK

Hectopat
Minidump Rapor Linki
https://1drv.ms/u/s!Aq-SKcRV_IN8gmOdY7tUBBg4gDiE?e=KdvXV5
RAM
32 GB
SSD veya HDD modeli
Kingston 1 TB
Ekran kartı
4070 super
Anakart
Pro A-620M-E
İşlemci
Ryzen 5 7600
Sistemi cumartesi günü kurdum, üst üste defalarca MEMORY_MANAGEMENT hatası aldım. Bu sabah yeniden sistem(Windows 10 Pro) yükledim. Bir iki saat içerisinde yeniden benzer bir mavi ekran geldi. Minidump dosyası üstteki OneDrive linkindedir.

ntkrnlmp.exe ve Ntfs.sys hatası alıyorsunuz. Ram ve disk testi yapın. Bios ve chipset güncellemenizi yapın. Eğer sorun çözülmezse expo/xmp kapatın. Benden bilgili arkadaşlar yardımcı olur. Benim pc de yeşil ekran hatası verdi ondan kaynaklı bir tık tecrübe kazandım. :D

Yazıyı güncelledim AMD'nin sitesinden anakartınızın chipsetini güncelleyin, sonra da MSI sitesinden anakartınızın BIOS'unu güncelleyin. Güncel sistem olmazsa uyumsuzluk sorunu olur.
Bios ve chipset güncel hocam. Memtest sonucunda 0 hata, hdtune vb. Uygulamalarla diski kontrol ettiğimde oradada bir hata bulamıyorum.

BIOS ve chipset güncel hocam. Memtest sonucunda 0 hata, HD Tune vb. uygulamalarla diski kontrol ettiğimde orada da bir hata bulamıyorum.

Sistemdeki hata bu. İnternetten biraz daha araştırmak lazım. Bende daha bugün yaşadığım yeşil ekran sorunundan kaynaklı minidump dosyası bakmayı öğrendim(denedim.) WinDbg yükleyerek kendinizde bakabilirsiniz. Uygulamayı açıp kendi dosyanızı buluyorsunuz. İçinde zaten programın adı xx hata verdi yazıyor. 🙂

Sistemdeki hata bu. İnternetten biraz daha araştırmak lazım. Bende daha bugün yaşadığım yeşil ekran sorunundan kaynaklı minidump dosyası bakmayı öğrendim(denedim.) WinDbg yükleyerek kendinizde bakabilirsiniz. Uygulamayı açıp kendi dosyanızı buluyorsunuz. İçinde zaten programın adı xx hata verdi yazıyor. 🙂
İşin kötü tarafı WinDbg bilgisayarıma yükledim ancak dump dosyasını açamıyorum bir türlü. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı