Yeni alınan fan çalışmıyor

UMUT370608

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600GT, 8x2 GB XPG D35 RAM (16 CL), Biostar B550MH Anakart, 650W güç kaynağı, 512 GB M2 SSD
RAM
6 GB DDR2 800MHz
SSD veya HDD modeli
Samsung EVO 870 500 GB
Kısa bir süre önce bilgisayarımda yaşadığım tatsızlığı düzeltmek için yeni bir laptop fanı aldım, macunlarını yenileyip fanı taktım ve sorunsuz çalıştı.
O akşam bilgisayarı uyku moduna almak için güç düğmesine bastım ve uyku moduna geçti, 2-3 saat sonra "bir açayım de şu fanın sesi nasıl geliyor la? 🙂" dedim. Bilgisayarı açmak için fareyi kıpırdattım ama zortladım çünkü fan çalışmadı ama bilgisayar açıldı ancak fandan tek bir dönme sesi bile gelmedi bende bilgisayarı bir daha aynı şekilde uyku moduna aldım sonra yine açtım ama yine aynısı oldu bende başlat menüsünden uyku moduna aldım açmayı denemedim çünkü korkuyorum bir şey olur diye. Fanın metal parçasına dokundum ve ısınmıştı. Sizce bir sorun mu var yoksa başka bir şey mi?

Anakartınızda voltaj kaçağı var. Yan devrelere zarar veriyor sürekli. Farklı bir anakartla denehebilirsiniz
Anakartımda voltaj kaçağı olsa eskisi de çalışmazdı hacı abi. Bence farklı bir sorun, belki de kablo oynamıştır kontrol etmedim hiç.

Fanda değil hocam anakartınızda

Şimdi düzelttim mesajımı. Anakartta kaçak olsa kullandığım harici klavye, fare ve kulaklık da çalışmazdı.

1 dakika la? Demin çalıştı sonra yine durdu.

15 dk sonra bilgisayarı tekrar açtım ve çalıştı. Bir dengesizlik var bir yerde acaba neden böyle oluyor?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı