Yeni alınan Kasadan ses geliyor

Ben de aşırı sesli çalışan sesli fanlardan başka bir şey duymadım. Coil Whine sesi böyle olmaz. Hırıltılı bir ses olur zaten o. Burada aşırı hızlı dönen fandan kaynaklı bir rüzgar sesi geliyor adeta. Bu arada sistemin linkini atar mısın bakmak istiyorum parçalarına veyahut yaz.
Aynı model ekran kartı bende var. Bende de aynı sıkıntı mevcut Euro Truck girince kart böyle ağlıyor resmen 😂
ya ama bende boyle tiz bir ses yok

ya ama bende boyle tiz bir ses yok
Hocam öncelikle sorunu gerçekten doğru tespit etmek amacıyla adım adım gidelim. İhtimaller şöyle ki;
-İşlemci soğutucusu CPB ayarının verdiği anlık fazladan voltaja bağlı olarak ısınmanın etkisiyle hızlanıyor olabilir( ki bu da gürültüyü getirir)
-Ekran kartı fanlarının dönüş hızlarından ötürü bu tarz bir ses oluşuyor olabilir.
-PSU veyahut Kasanın fanlarındaki yüksek fan hızına istinaden ses yapıyor olabilir. Şimdi öncelikle sesi geldiği yeri net bir şekilde duy/sapta şeklinde saptamaya çalışın. Doğru yanlış olması önemli değil sizin dediğinize göre hızlı yol kat edebiliriz.

BIOS'da daha önce herhangi bir değişiklik yapmadıysanız zaten default olduğu için sıfırlamaya gerek yok. Ama yaptıysanız sıfırlamak iyi olabilir.
yok hiç dokunmadım
Hocam öncelikle sorunu gerçekten doğru tespit etmek amacıyla adım adım gidelim. İhtimaller şöyle ki;
-İşlemci soğutucusu CPB ayarının verdiği anlık fazladan voltaja bağlı olarak ısınmanın etkisiyle hızlanıyor olabilir( ki bu da gürültüyü getirir)
-Ekran kartı fanlarının dönüş hızlarından ötürü bu tarz bir ses oluşuyor olabilir.
-PSU veyahut Kasanın fanlarındaki yüksek fan hızına istinaden ses yapıyor olabilir. Şimdi öncelikle sesi geldiği yeri net bir şekilde duy/sapta şeklinde saptamaya çalışın. Doğru yanlış olması önemli değil sizin dediğinize göre hızlı yol kat edebiliriz.
Tornavida yok :D bugün bulup kasayı açıp kulağımı dibine sokup anlamaya çalışacağım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı