Yeni alınan MSI B550 Gaming Plus anakarta işlemci takılınca sistem başlamıyor

kalkuleyt

Hectopat
Merhaba,

Anakartımı değiştirdim. MSI B550 Gaming Plus ürününü aldım. Eski sistemi yeni anakarta taşıdım. Power tuşuna bastığımda anakart ışığı ve fanlar 1 sn çalışıp kapanıyor.

• BIOS pilini çıkartıp taktım işe yaramadı
  • Güç kablosunu çekip 10-15 kere açma tuşuna bastım. Ardından anakart üzerindeki Power SW alanını tornavida ile manuel tetikledim yine 1 sn çalışıp kapandı.
  • RAM'leri güç kablolarını çıkartıp taktım.

En son işlemciyi çıkartıp çalıştırdığımda anakart çalıştı. İşlemcimi önceki anakartta sorunsuz kullanırken bunda neden böyle bir sorun yaşadığımı anlamadım.
Pinleri kontrol ettim ek olarak işlemci soketini ışık tutarak inceledim içeride bir şey mi var diye o da yok.

Sorunu tam anlayamadım. BIOS güncelleme işlemini işlemci takılı olmadan da yapamıyorum.
İşlemcim: Ryzen 7 5800x3D
PSU 600W(PSU hesaplamada 450W yeter diyordu galiba PSU'dan olamaz sorun)

Yardımlarınızı bekliyorum, ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot at Feb 14 16-36-40.png
    Screenshot at Feb 14 16-36-40.png
    2 MB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot at Feb 14 16-37-33.png
    Screenshot at Feb 14 16-37-33.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 38
Merhaba,

Anakartımı değiştirdim. MSI B550 Gaming Plus ürününü aldım. Eski sistemi yeni anakarta taşıdım. Power tuşuna bastığımda anakart ışığı ve fanlar 1 sn çalışıp kapanıyor.

• BIOS pilini çıkartıp taktım işe yaramadı
  • Güç kablosunu çekip 10-15 kere açma tuşuna bastım. Ardından anakart üzerindeki Power SW alanını tornavida ile manuel tetikledim yine 1 sn çalışıp kapandı.
  • RAM'leri güç kablolarını çıkartıp taktım.

En son işlemciyi çıkartıp çalıştırdığımda anakart çalıştı. İşlemcimi önceki anakartta sorunsuz kullanırken bunda neden böyle bir sorun yaşadığımı anlamadım.
Pinleri kontrol ettim ek olarak işlemci soketini ışık tutarak inceledim içeride bir şey mi var diye o da yok.

Sorunu tam anlayamadım. BIOS güncelleme işlemini işlemci takılı olmadan da yapamıyorum.
İşlemcim: Ryzen 7 5800x3D
PSU 600W(PSU hesaplamada 450W yeter diyordu galiba PSU'dan olamaz sorun)

Yardımlarınızı bekliyorum, ne yapmalıyım?

İşlemci çıkarıldığında sistemin açılmaması gerekir, sistemde kısa devre var, kasa üzerinde fazladan yükseltme vidası kaldıysa kısa devre yaptırır, aynı şekilde yanlış kablolamada yapar.

Bu işlemcinin desteği daha sonradan BIOS güncellemesi ile eklenmiş, eğer eski bir BIOS varsa sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.

1707916246490.png

İşlemci çıkarıldığında sistemin açılmaması gerekir, sistemde kısa devre var, kasa üzerinde fazladan yükseltme vidası kaldıysa kısa devre yaptırır, aynı şekilde yanlış kablolamada yapar.
Sadece kasa fanı ve anakart üzerindeki ışıklar dönüyor. Yükseltme vidası nedir tam olarak size fotoğraf paylaşıyorum

Bu işlemcinin desteği daha sonradan BIOS güncellemesi ile eklenmiş, eğer eski bir BIOS varsa sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.

Eki Görüntüle 2116083
7C56v1G sürümünü Flash button ile yaptım şimdi. Kapalıyken update oluyormuş. Yine de açılmadı.

Dosya Ekleri

• Screenshot at Feb 14 16-36-40.png
    Screenshot at Feb 14 16-36-40.png
    2 MB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot at Feb 14 16-37-33.png
    Screenshot at Feb 14 16-37-33.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 32
Fanlar ve ışıklar işlemciyi çıkardığımda çalıştı. Sadece işlemciyi taktığımda kapanıyor. İşlemci soğutması vb gibi şeyleri de takmam gerekiyor mu? Tıkandım kaldım

İlk mesajımda durumu anlattım, işlemci takılı değilken sistemin açılmaması lazım.

Yükseltme vidası, anakartı kasaya vidalarken kullandığınız kasaya takılı sarı vidalar.

Tüm vidaları çıkarttım. Güç kablolarını tekrar bağladım sonuç değişmedi.

Anakartın altında kaldığı için, vidaları söksenizde kısa devre varsa devam eder, anlamak için anakartı kasadan çıkarmanız lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı