Yeni alınan NVMe SSD'ye Windows 11 nasıl yüklenir?

dewilboyz

Megapat
Merhaba, bilgisayarı ilk aldığımdan bu yana hard disk kullanıyorum. Artık hard diski bırakıp Samsung 980 NVMe M.2 SSD 1TB alacağım fakat nasıl Windows kurmam gerektiğini çözemedim. Hard diskte Windows yüklü iken SSD'ye de mi Windows yüklemem gerekiyor yoksa hard diskten verileri SSD'ye atıp üzerine mi Windows yüklemem lazım? Bunun için herhangi bir rehber tarzında bir şey var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD içinde önemli verileriniz varsa yedek alın. Sonrasında kurulumda tüm diskleri sıfırlayın. Ve Windows'u yeni aldığınız SSD'ye kurun.

HDD içinde önemli verileriniz varsa yedek alın. Sonrasında kurulumda tüm diskleri sıfırlayın. Ve Windows'u yeni aldığınız SSD'ye kurun.
Windows hard diskte kurulu iken SSD'yi takıp C D diye ayırabiliyor muyuz? Verileri SSD'deki D ye yedekleyip sonra sizin dediğiniz gibi hem hard diski sıfırlayıp hem de SSD C ye Windows'u kursam ve yeni hard disk e kuracağımız Windows için farklı bir seri kodu ister mi yoksa Microsoft hesabımızdaki dijital kod yeterli olur mu?

Bence özel bilgilerini USB belleğe at, Rufus'dan olur mu bilmiyorum ama Windows 11 ISO indirip kurabilirsiniz ya da HDD ile bilgisayarı çalıştırıp Windows 11 yüklemesini başlatabilirsiniz biçimlendirme kısmında SSD'ye kurarsınız HDD'yi sonradan çıkartabilirsiniz. Yanlış bilgi vermek istemem yanlışlarım olabilir.

Hocam yapabilirsiniz elbette. Fakat şu an Windows kullanmadığım için herhangi bir şekilde gösteremeyeceğim. Araştırıp bulabilirsiniz. Ama bu adımları yaparken verilerinizin gitmesine sebep olabilecek herhangi bir işlem yapmamaya özen gösterin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…