Yeni alınan POCO F7 telefonun şarjı çok çabuk bitiyor

Çok sağ olun hocam bir de yeni telefonlarda batarya 1 hafta falan optimize olduğu için sarjı hızlı gider diyorlar doğru mu?

Hayır ben şu ana kadar 7-8 telefon değiştirdim ilk alındığında daha fazla, uzun gitmesi gerek ondan sonra neredeyse gözle görülmeyen değişiklikler olur(atıyorum saate 20 şarj gidiyorsa 21 olur çok fazla fark etmez).

Çok sağ olun hocam bir de yeni telefonlarda batarya 1 hafta falan optimize olduğu için sarjı hızlı gider diyorlar doğru mu?

Doğru, ayrıca birkaç kez tam şarj edip kapanana kadar kullanın. 4 saatlik 120 Hz kullanımı sonucu yeni bir cihaz için şarjının %64 azalması gayet iyi. İleride daha da artar bu süre.

Artı -1 Eksi
Doğru, ayrıca birkaç kez tam şarj edip kapanana kadar kullanın. 4 saatlik 120 Hz kullanımı sonucu yeni bir cihaz için şarjının %64 azalması gayet iyi. İleride daha da artar bu süre.

Hocam ben bayağı telefon değiştirdim böyle bir şeyle karşılaşmadim aldığım her telefonun kullanım kılavuzuna baktım böyle bir şey yazmıyor muhtemelen senin dediğin eski bataryaya sahip telefonlar için yeni telefonlarda böyle bir olay yok.

Hocam ben bayağı telefon değiştirdim böyle bir şeyle karşılaşmadim aldığım her telefonun kullanım kılavuzuna baktım böyle bir şey yazmıyor muhtemelen senin dediğin eski bataryaya sahip telefonlar için yeni telefonlarda böyle bir olay yok.

Ekran süresini artırmasa bile her türlü işe yara bu yöntem. Mesela bu telefonun %64 şarjı gitmiş bu kullanım sonucunda, ama şarjı 1'e düşene kadar kullandı ve şarjı 1'deyken 10-15 dakika kadar gitti. Bu durumda aslında cihazın şarjı %1'den fazladır, sadece batarya kalibre olmadığından yanlış gösteriyordur. Aslında %64 yerine %60 gitmiş olabilir mesela şarjı.

Hocam kronik sorunları var telefonu güncel tut düzeltebilirler.

Ne gibi? Cihaz çıkalı 1 hafta olmadı nasıl kronik sorunu bu kadar çabuk çıkabilir, hiç olumsuz yorum görmedim cihaz hakkında şu ana kadar.

Bir kaç hafta geçtikçe batarya optimazyonu daha iyi hale gelir. Güncellemelerle extra iyileştirmeler olur. 120 hz 4 saat normal ve 36 şarjın kalmış hala. Oyunlar hakkında bilgim yok ama görünüşe göre arkadaşlarında dediği gibi ağır oyunlar ve bu yüzden fazla şarj yemesi gayet normal.

Hocam işte yeni çıktı daha beta gibi bir şey.
Benim tabletim POCO aynısı bende de vardı müşteri hizmetlerine yazdım 2 hafta sonra falan gelen güncellemeyle düzeldi şu anda oyun oynarken 7 8 saat gidiyor.

Aldığı ekran süresi gayet normal bence, genelde Xiaomi güncellemeleri ile cihazı daha da berbat ediyor. Düzelmesinin aksine ekran süresi kısalabilir güncelleme ile. Her cihazın pil optimizasyonu farklıdır ama henüz yeni çıkan bir telefon için kronik batarya problemi var demek doğru olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı