Yeni alınan RAM sonrası sistem açılmıyor

gusulbaba

Femtopat
Katılım
1 Ağustos 2022
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle sorunumdan bahsedeyim. Geçen hafta yeni bir laptop aldım donanım bilgilerini aşağıda vereceğim. 8 GB RAM'i olduğu için yükseltmek istedim ve Crucial marka 8 GB DDR4 3200 SO-DIMM 1.2v bir RAM aldım. Bilgisayarımda da halihazırda Samsung marka 8 GB DDR4 3200 SO-DIMM 1.2v bir RAM bulunuyor. Hatta bilgisayarı aldığım sitenin yorumlarında da insanların bu RAM'den alıp yükselttiğini okumuştum ve ben de o yüzden aldım. Ancak RAM'i bugün takıp bilgisayarı açmaya çalıştığımda bilgisayar açılmadı. Klavyenin ışıkları ve güç düğmesinin ışığı birkaç saniyeliğine yanıp söndü ancak hiçbir şey olmadı. RAM'leri tek tek denediğimde ise var olan RAM'le bilgisayarın açıldığını ancak yeni aldığım RAM'i tek başına denediğimde açılmadığını gördüm. Sizce sorun kesin olarak RAM kaynaklı mı yoksa uyumsuzluk sorunu olması mümkün müdür? Başkalarının kullandığını söylemiştim ancak yine de bir emin olamadım. Belki kendi imkanlarımla yapacağım bazı ayarlarla sorunu çözebilirim diyerekten buraya yazmaya karar verdim. Yoksa her türlü iade yoluna gidecektim. Teşekkürler.

Sistem özellikleri: Lenovo Legion 5 15ach6h, Ryzen 5 5600h, RTX 3060. anakartımdan emin değilim nasıl bakıldığı konusunda yardımcı olabilirseniz söyleyebilirim ya da sistemin modelini yazdım, belki oradan bulabilirsiniz.
 
RAM'lerin yerini değiştirip tekrar açmayı denediniz mi?
Denedim evet sonuç aynı açılmıyor. Daha sonra ramleri teker teker denedim. Varolan ramle bilgisayar sorunsuz açılıyor ancak yeni ramle tek başına denediğimde yine açılmıyor. Bazı sitelerde biostan ayar falan yapanları gördüm onla bir alakası var mı acaba?
 
Denedim evet sonuç aynı açılmıyor. Daha sonra RAM'leri teker teker denedim. Var olan RAM'le bilgisayar sorunsuz açılıyor ancak yeni RAM'le tek başına denediğimde yine açılmıyor. Bazı sitelerde BIOS'tan ayar falan yapanları gördüm onla bir alakası var mı acaba?

Onları bilemem. Aldığınız RAM'in CL'sini ve diğer raminizın CL'sini atar mısınız? Ana kartınıza CPU-Z'den bakın. Akartınızın desteklediği CL ve MHz değerlerini buraya not geçin.
 
Denedim evet sonuç aynı açılmıyor. Daha sonra ramleri teker teker denedim. Varolan ramle bilgisayar sorunsuz açılıyor ancak yeni ramle tek başına denediğimde yine açılmıyor. Bazı sitelerde biostan ayar falan yapanları gördüm onla bir alakası var mı acaba?
Bahsettiğiniz olay da Mhz si farklı olan ramler için geçerli.
 
Onları bilemem. Aldığınız RAM'in CL'sini ve diğer raminizın CL'sini atar mısınız?
Ekran görüntüsü 2022-08-13 011741.png


22 gözüküyor. Yeni aldığım ram de hem sitesinde hem gelen paketin üzerinde CL 22 olarak gözüküyor.
 

Geri
Yukarı