Yeni alınan RTX 4060 Ti sistem Chrome'da bile %100 CPU oluyor

Xtatar1X

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, 3 gün önce Vatan'dan yeni bir PC topladım. Özellikleri aşağıda yazıyorum. Öncelikle benim işim Amazon'da ürün satışı yapmak. Satılacak ürün ararken Google Chrome üzerinden eklentilerle ürün arıyorum ( sadece Chrome üzerinden yapabilirim ). Ve bu süreçte 20 yeni sekmeyi aynı anda açmam gerekiyor. Tüm iş bu başka bir şey değil. Eski laptopum bu işi yavaş yapıyordu. Sekmeleri açınca kitleniyordu ve 5 6 dk boyunca bekliyor sonra açılıyordu. Gittim ve bu bilgisayarı aldım. Bana bu iş için çok çok iyi işlemci ve rahat yapılacağını söylediler. Ama daha 2. 3. sekmeye açmaya tıkladığımda CPU kullanımı 100% oluyor diğer sekmeleri de açıyorum ve eski laptop gibi kilitleniyor 3 4 dk sonra kendine geliyor. Anlamadım bu sistemin hiç yararı olmadı. 43 k verdim boşa harccamış gibi hissediyorum. Sistemden anlamadığım için acaba yapmam gereken bir ayar mı var? 3 4 sekme açınca CPU sıcaklığı 67 70 arasına çıkıyor. Soğutucu aldığımda iyi demişlerdi. Fan ayarları da ekte var, sorun ne acaba? Sistem mi yavaş yetersiz? Yoksa yapmam gereken bir ayar mı var? Sadece Chrome'dan sekme açıyorum 20 adet. Ek bir şey yok PC de. Ya da ek açık olan bir programda yok. Bilgisayarsadece Chrome aktif.

Sistem:

AMD Ryzen 5 7500F AM5 5.0GHz 38MB MPK fanlı işlemci.

32 GB XPG Lancer Blade 6000MHz.

Cooler Master Hyper 212 1x120mm fanlı soğutucu.

Zotac GeForce RTX 4060 Ti Gaming 16 GB.

MSI Pro A620M-E AMD A620 AM5 DD5 6800 MHz mATX.

Crucial 1TB P3 Plus NVMe M.2 SSD 5000mb/3600 MB.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-07 110726.png
    77,6 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran görüntüsü 2025-03-07 110704.png
    106,8 KB · Görüntüleme: 38
Problemin üçüncü olasılık hariç donanımsal değil, yazılımsal olduğunu düşünüyorum.
2 olasılık var bence.
1- Chhipset sürücüsünün güncel versiyonunu bulup yükleyin. Olası işlemci yazılımsal hatalarını düzeltecektir.
2- İşletim sisteminizin aktivasyonunu ne şekilde yaptınız?
3- SSD üzerinde sağlık ve hız taaraması testi yapmanızı öneririm.

Soğutucu maalesef bu işlemciler için artık biraz yetersiz, satmak için söylemişler. Ama 70 dereceler işlemcinin kendini kısması için yüksek değil.

İşletim sistemi Windows 11 Home lisanslı yüklendi ondan yana sorun olacağını sanmıyorum orijinal lisanslı işletim sistemi, 1. konunuzu ilgileneceğim hemen ancak SSD üzerinde sağlık ve hız taraması testi nasıl yapacağımı bilmiyorum. PC'yi oyunda denedim mesela BTF 1'de Ultra ayarlarda oynadım hiç kasma donma yok sabit FPS CPU değerleri veriyor, Dying Light 1'de de en yüksek ayarda yaptım oynadım biraz bir sorun kasma olmadı. Ama nedense Chrome'da bu oluyor anlamadım, satmak için sattıysa iyi bir küfür ederim 2 k ek yaptı bunun için soğutucuya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome üzerindeki performans optimizasyonu sekmesini kaldırıyorsunuz değil mi? Çok saçma tepkiler verdirtebiliyor sisteme.

BF1 sizin bilgisayar için artık çerez sayılabilecek bir oyun kategorisinde kalır.

HDSentinel ile diskiniz üzerinde sağlık taraması yapabilirsiniz .

İşlemci fanı AM5 platformu için yetersiz kalacaktır. Zaten çok eski bir ürün. Sürekli adaptör çıkartıp duruyorlar. Günlük işleri yapar, stok fandan tabi daha iyidir. Ama şahsi görüşüm, bu işlemciye 240 mm sıvı soğutma ya da 6 bağımsız bacaklı, yüksek CFM değerli hava soğutma olacaktır. Ama şu anki sorununuzun sıcaklıkla alakalı olmadığından eminim. 85 dereceden sonra işlemci kendini kısmaya başlar. Belki fan ayarını 5er derece geri çekerek bunun önüne geçebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim ilginiz için, sistemsel olarak neredeyse hiçbir bilgim yok bilgisayara dair. Ama sıcaklık bence de sorun değildir, çünkü 80leri bu kasmada bile görmüyor. Chrome performans ayarları şu an resimlerdeki gibi. Sağlık testinde de sorun yok sanırım resimdeki gibi mükemmel olarak çıkıyor. İşlemciyi araştırdım 7500F kötü değil diyorlar. Ama Chrome'da 2-3 sekmede CPU'nun 100% e çıkması ve kasması canımı sıktı açıkçası. Eski laptop da aynı işlevi görüyordu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-07 115843.png
    84,6 KB · Görüntüleme: 29
  • Ekran görüntüsü 2025-03-07 115853.png
    29,4 KB · Görüntüleme: 28
  • Ekran görüntüsü 2025-03-07 120330.png
    91,9 KB · Görüntüleme: 24

Bende de aynı sistem aynı sorun vardı sorun ne yaptıysam geçmedi, bir gün kendi kendine geçti %100 CPU sorunu. Genelde güncellemelerle ilgili falan.

Bende de aynı sistem aynı sorun vardı sorun ne yaptıysam geçmedi, bir gün kendi kendine geçti %100 CPU sorunu. Genelde güncellemelerle ilgili falan.
Tabi, arka planda günlerce sistem güncelleme yapıyor. Zaten öncesinde de dediğim gibi, sorunun donanımsal olduğunu düşünmüyorum.

7500F oldukça iyi bir işlemcidir. Sorun yaşamazsınız. Chrome ayarlarında grafik hızlandırma seçeneğini bulup devre dışı bırakın. Bir de tüm güncellemelerin tamamlandığından emin olmanızı öneririm. Ben de Ryzen 5600 işlemcimde bazen 40-50 sekme açıyorum. Hiçbir zaman %100 işlemci olmuyor. Ama herhangi bir uygulamayı kullanmadan önce, bilgisayarı kurduktan hemen sonra tüm güncellemeleri tamamlayıp ondan sonra kullanmaya başlıyorum.

İnanın video atılsa atarım. Daha 3. sekmede fan açılıp 100% işlemci oluyor ve kasmaya başlıyor. Anladım tamamdır, çok sağ olun yorumlarınız için. Dah sistemi alalı 3 gün oldu. Vatan Bilgisayar tüm güncellemeleri yaptığını söyledi. Manuel olarak kontrol edebilir miyim güncellemeleri veya önerebileceğiniz bir program var mı sistem güncellemelerini toplu kontrol edip güncelleyebileceğim?

Sizmi güncellediniz yoksa zamanla güncellemeler mi sona erdi düzeldi acaba?

Vatan tüm güncellemeleri yapamaz, yapmakla uğraşmazlar da inanın. Saatler sürüyor güncellemeler.
Windows tuşuna bastıktan sonra update diye aratın. Orada çıkan güncellemeleri yapacaksınız. Gelişmiş seçeneklerde tercihe bağlı olan güncellemeleri de seçin, donanım güncellemeleri genelde oradan çıkıyor.

Şu anda Mac bir bilgisayarda olduğum için görsel atamıyorum.

Bir de mesajı cevapla sekmesiyle yanıtlamadıkça, sizden geri bildirim alamıyorum

Vatan çalışan benim akrabam . O yüzden güncellemelerde sorun yok , kontrol ettim ve herşey güncel . Sanırım bu sorunla devam edeceğim . Olan 42.000 Tl aldığım boşa giden bir bilgisasayar . Yinede teşekkür ederim yardımınız için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…