Yeni alınan Ryzen 5 5600 işlemci pini kırıldı

ugurbaba

Hectopat
RAM
16
Anakart
B450-A Pro maz
Öncelikle merhaba, bugün çok dertliyim arkadaşlar.

Dün bir cahillik ettim sıfır aldığım işlemci Ryzen 5 5600'e yükseltmek istedim işlemcimi. Stokta kalmamıştı bir de. Kargom geldi kasayı açtım önceki işlemcim Ryzen 5 3600X bu arada. Kule tipi fanı kaldırırken işlemci elimde geldi sonra ise yeni işlemciyi takmak için zorladım emniyet açmadan ve kule tipi fanı koydum işlemci kayganlaştı sağa sola savruldu emniyet unuttuğum için, ve sıfır aldığım işlemcinin PIN'i kırıldı. Üstüne üstlük eski işlemcimi koyayım dedim bari oda görüntü vermedi herhalde toplam 10000TL zarardayım. Bilgisayarcıları aradım çöpe at gitsin dediler kırık pin işlemci için. Sizce ne yapayım şimdi çöp mü oldu yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun bir kullanımdan sonra soğutucuyu sökerken sağa sola çevirerek, yavaşça kaldırmak gerekiyor. Çünkü genelde soğutucu bloğu ve işlemci yapışıyor ve sen güç uygulayınca işlemci o şekilde zorla yuvasından çıkıyor. Ama genelde çok şanssız değilsen 3600X işlemcinin bozulmaması gerekir, belki de anakart yuvası hasar görmüştür bilemiyorum. 5600'e gelirsek hangi pinin kırıldığına bağlı. Bazı kırık pinli işlemciler mesela sadece 8 GB RAM görüyor ve öyle kullanmaya devam edebiliyorsun.

Kırık pini düzeltenler var. Eski çöp işlemcilerdeki pinleri söküp kırık olana lehimliyorlar. Zahmetli ve maliyetli bir iş. Yerinde olmak istemezdim.
İnan şuan var ya kafayı yemek üzereyim.Sıfır aldığım işlemciyi kullanamadan çöp ettim.Üstüne üstlük eski işlemcimde görüntü vermiyor.Ve anakarttanda şüpheleniyor.Bir bilgisayarcının başına gelecek en kötü şey.ALLAH kimseyi düşürmesin.Yeni işlemciden umudumu kestim umarım eski işlemcim ve anakart hasar almamıştır :/

Uzun bir kullanımdan sonra soğutucuyu sökerken sağa sola çevirerek, yavaşça kaldırmak gerekiyor. Çünkü genelde soğutucu bloğu ve işlemci yapışıyor ve sen güç uygulayınca işlemci o şekilde zorla yuvasından çıkıyor. Ama genelde çok şanssız değilsen 3600X işlemcinin bozulmaması gerekir, belki de anakart yuvası hasar görmüştür bilemiyorum. 5600'e gelirsek hangi pinin kırıldığına bağlı. Bazı kırık pinli işlemciler mesela sadece 8 GB RAM görüyor ve öyle kullanmaya devam edebiliyorsun.
Hocam biraz sonra Biligsayarcıya götüreceğim.Tek umudum inşallah eski işlemci ve anakarta zarar gelmemiştir.Ryzen 5 5600’den umudumu kestim artık.

İnan şuan var ya kafayı yemek üzereyim.Sıfır aldığım işlemciyi kullanamadan çöp ettim.Üstüne üstlük eski işlemcimde görüntü vermiyor.Ve anakarttanda şüpheleniyor.Bir bilgisayarcının başına gelecek en kötü şey.ALLAH kimseyi düşürmesin.Yeni işlemciden umudumu kestim umarım eski işlemcim ve anakart hasar almamıştır :/
Canını sıkma halledilmeyecek şeyler değil. Dün DonanımHaber Forum'da bir konu açılmış kopuk pinli işlemcileri tamir eden bir arkadaş var. Aynı şehirde oturuyorsanız bir göz atabilirsin.

Başka bir konuda birisi de buraya 3 işlemci yaptırmış bakabilirsin.

Canını sıkma halledilmeyecek şeyler değil. Dün DonanımHaber Forum'da bir konu açılmış kopuk pinli işlemcileri tamir eden bir arkadaş var. Aynı şehirde oturuyorsanız bir göz atabilirsin.

Başka bir konuda birisi de buraya 3 işlemci yaptırmış bakabilirsin.
Sağolasın kral.Anakart ve eski işlemcim gittiyse fix 10000tl zarardayım.Ben bu arada Mersindeyim,yapabilen yok burada hem tamir edilsede büyük ihtimal aynı performans vermez artık soğudum yani o işlemciden o derece :/

Ben anakartın veya 3600X'in bozulduğuna pek inanmıyorum. Bu durum pek çok kişinin başına geliyor ve genelde bir şey olmuyor. 3600X'i geri taktıktan sonra PC'nin nasıl tepki verdiğini yazarsan belki yardımcı olabiliriz.

Ben anakartın veya 3600X'in bozulduğuna pek inanmıyorum. Bu durum pek çok kişinin başına geliyor ve genelde bir şey olmuyor. 3600X'i geri taktıktan sonra PC'nin nasıl tepki verdiğini yazarsan belki yardımcı olabiliriz.
Sinyal yok hatası aldım.Eski işlemcim biraz yamulma vardı.Anakart hasar almadıysa adam işlemci pini düzeltir.Ama büyük ihtimal ikisi gitmiştir şanssızlık üst üste geldiği için.

Emniyeti açmadan gelmiş CPU. İlla hasar vardır.
Ufaktan 8000 hazırlıyayım 4000 anakart 4000 tekrardan 5600 alırım ::

Emniyeti açmadan gelmiş CPU. İlla hasar vardır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda çoğu kişinin başına geldiğini ve genelde problem teşkil etmediğini belirtmiş. Kaldı ki aynı işlemi kendisi de yapıyor ve bir sorun çıkmıyor.

Eğer eski işlemcinde pin kırılması yoksa, yamulmuş bile olsa düzeltilebilir. Yani fiziksel bir hasar göremiyorsan ben işlemcide bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Ve şunu da belirteyim PC'ye darbe vs. geldiğinde sapıtabiliyor, neden bilmiyorum ama bence bilgisayarcıya götürmeden önce eski işlemcini tak, RAM'lerin yerini değiştir, BIOS pilini çıkartıp tekrar tak.
Biliyorum durumla pek bir alakası yok ama benim için benzer bir durumda işe yaramıştı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı