Yeni alınan sistemde sürekli hatalar meydana geliyor

Gapirkont

Kilopat
Katılım
5 Haziran 2018
Mesajlar
2.625
Çözümler
7
RAM
16 Gb 8+8
SSD veya HDD modeli
512 m.2 + 500 hdd
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
H610M-K
İşlemci
i3 12100f
Yemin ederim sistemi aldığıma pişman oldum, illallah ettim artık. 4-5 gün önce sıfır olarak aldım. Aldığım günden beri WattMan hataları, oyunların crash vermesi yok sürücü hataları falan milyon tane ekran kartıyla ilgili hata aldım, yetmezmiş gibi az önce de RDR2 oynarken bir anda sistem kilitlendi, sesler takıldı ve siyah ekran verip dondu sistem (HDD'de kurulu RDR2). Kapatıp açınca düzeldi ve herhangi bir hata almadım. Neden böyle oluyor anlamış değilim. Aldığıma pişman oldum gerçekten. Donanımsal bir sorun olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • ol.png
    ol.png
    131 KB · Görüntüleme: 43
Wattman hataları varsa ekran kartına UV yapıp deneyebilirsiniz.
 
WattMan hataları varsa ekran kartına UV yapıp deneyebilirsiniz.

Yaklaşık 2 gündür WattMan hatası almadım, ondan önce 3-4 kere almıştım. Oyunlar crash yemişti, donup kapanmıştı, sürücü uyuşmazlığı tarzı hatalar almıştım. Dün League Of Legends'de GPU error hatası aldım, GPU çıkarılmış olabilir veya sürücülerle alakalı bir sorun tarzında şeyler söylüyordu. Bugün de ilk defa RDR2'de bilgisayar kilitlendi. Kapatıp açınca düzeldi. Sorunu çözmeyi de istiyorum elbette ancak sorunun neden kaynaklandığını öğrenmeyi daha çok istiyorum. Donanımsal bir sorundan şüpheleniyorum. Bir de Windows 11'e güncelledikten sonra CPU kullanımı oranlarım değişti. Windows 10 kullanırken bütün çekirdekler orantılı bir şekilde kullanılıyordu, şu an bütün oyunlarda SS'ini bıraktığım gibi genel olarak tek çekirdek kullanılıyor. Bahsettiğim sorunlar hakkında düşünceleriniz varsa alabilir miyim?
 

Dosya Ekleri

  • cppppp.png
    cppppp.png
    2,6 MB · Görüntüleme: 27
Olabilir hocam. CPU kullanımı bana da düşük geldi. İşlemci zaten iyi fakat yine de düşük gibi geldi. Olmazsa 10'a dönüp deneyebilirsiniz. Ya da 11'e format atıp deneyebilirsiniz.
 
Olabilir hocam. CPU kullanımı bana da düşük geldi. İşlemci zaten iyi fakat yine de düşük gibi geldi. Olmazsa 10'a dönüp deneyebilirsiniz. Ya da 11'e format atıp deneyebilirsiniz.

Tamamdır, Windows 10'a dönüş yapıp bakacağım bir de. Bu bahsettiğim sistemin kilitlenmesi gibi sorunlar neden olabilir bilginiz var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olay Görüntüleyici üzerinden Whea Logger hataları var. Bunlar düzensiz çalışan bir donanım kaynaklı olabilir. Ekran kartı, RAM falan gibi. Wattman hatası olduğu için ilk olarak ekran kartına UV yapıp deneyin dedim.
 
Olay Görüntüleyici üzerinden Whea Logger hataları var. Bunlar düzensiz çalışan bir donanım kaynaklı olabilir. Ekran kartı, RAM falan gibi. WattMan hatası olduğu için ilk olarak ekran kartına UV yapıp deneyin dedim.

Windows 10'a döndükten sonra tekrar karşılaşırsam WattMan hatası ile UV yapacağım. Ekran kartımda bir sıkıntı olma ihtimali var mı sizce? Herhangi bir nedenden dolayı zarar görmüş olması gibi.
 
Zannetmiyorum hocam. Büyük ihtimalle sürücü kaynaklı.
 
HD Tune ile Quick Scan kapalı olarak deneyin. Eski ise sıkıntı yapabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı