Çözüldü Yeni alınan sistemde Z790-P WIFI anakart için BIOS güncellemesi yapılmalı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emir1938

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. MSI Z790-P Wi-Fi anakart ve i5 14600KF olan bir sistem aldım Vatan'dan Windows 11 demo kuracaklar. Bugün teslim alacağım kasayı BIOS güncellemesi yapmam gerekir mi benim?
ChatGPT diyor ki 14 nesil diye zaten açılmaz sistem eski BIOS'ta Windows'u kuramazlar yani BIOS'unu güncelleyecekler senin yapmana gerek yok.
Açıkçası videodan izlenip yapılabilir ama biraz çekiniyorum yapmaktan ama açılması için yeni BIOS lazım. Yani yapacaklar değil mi?
Konuda düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sadece anakart ve işlemci alsaydınız güncel değilse BIOS Update yapmadan çalışmayacaktı fakat direk sistem aldığınız için ve içerisine dediğiniz gibi kesin olarak işletim sistemi kurulacaksa eğer BIOS Update yapılmış şekilde size teslim edilecektir 👍
cmd yönetici olarak açıp bu komutu gir

wmic bios get smbiosbiosversion

bios sürümün burda yazar internete gir anakartını yaz güncel version var mı diye kontrol et ona göre bios güncellemesi yapabilirsin korkmana da gerek yok bence sorun yaşarsan mesela ekranın gelmemesi vs gibi anakart üzerindeki pili çıkartıp tak düzelir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı