Yeni alınan Xeon E5450 işlemciyi taktıktan sonra bilgisayar açılmıyor

PSU'nun modelini tam belirtin lütfen.

Fanı tam yerine oturtamamış olabilir misiniz? Ya da termal macun sürdünüz mü? Isınınca kapanıyormuş gibi geldi. Eğer bunlardan değilse, anakartın pinlerini kontrol eder misiniz? Eğiklik büküklük var mı pinlerde? Yanlışlıkla hasar vermiş olabilirsiniz.

Image1552493877.191206.jpg
Bu da PSU. Anakartın pinleri derken nereden bahsettiğini anlamadım.
Image1552493929.376180.jpg
Şu an eski işlemci takılı.

Az önce yine açmayı denedim eski işlemci ile (Quad Core Q8200) açıldı. Masaüstüne geldi bekledi biraz sonra ben kapattım. Ardından E5450 taktım ondan sonra tam anakartın markasının görüldüğü kısımda kapandı. Eski işlemciyi tekrar taktığımda yine açılıp kapanmaya başladı. Açılıyor, fanlar dönüyor ama 1 saniye sonra tekrar kapanıyor. :/

Tam sistem özelliklerinizi belirttiniz mi bilmiyorum ben göremedim, belirtirseniz PSU konusunda yardımcı olabilirim.

Onun dışında sorun fanda gibi duruyor. Eğer tam yerine oturmuyorsa ısındığında kapanıyor olabilir. Ayrıca ikide bir değişiyorsunuz işlemciyi ama, sürekli termal macun sürüyor musunuz? Termal macun sürmeden açmayın. Eğer sürmüyorsanız büyük ihtimalle ondan ve fandandır diye düşünüyorum.

775 pin bir Intel soğutucu bulup termal macunlu bir şekilde açmayı deneyin eski işlemciniz ile.

Aslında fanı yerine yerleştirmeye çalışırken girmedi. Eki Görüntüle 376891
Bende biraz zorladım ve giriş yerleri kırıldı.
Fanı eski yerine oturtup üstüne biraz bastırıp açmayı denedim ama yine bilgisayar kapandı. Termal macun da denedim. Olmadı.
Hocam aynı sorun kuzenimdede vardı intel işlemci kullanıyor soğutucu bacaklarını kırmış soğutucu yerinden oynarsa en az 10 15 dk sogutucuyu yerine oturtmaya çalışıyor onun haricinde açılmıyor bilgisayar açılsada görüntüyü alamıyordu öyle hatırlıyorum sağlam bi soğutıcuyla deneme şansın varsa deneyin.

Tam sistem özelliklerinizi belirttiniz mi bilmiyorum ben göremedim, belirtirseniz PSU konusunda yardımcı olabilirim.

Onun dışında sorun fanda gibi duruyor. Eğer tam yerine oturmuyorsa ısındığında kapanıyor olabilir. Ayrıca ikide bir değişiyorsunuz işlemciyi ama, sürekli termal macun sürüyor musunuz? Termal macun sürmeden açmayın. Eğer sürmüyorsanız büyük ihtimalle ondan ve fandandır diye düşünüyorum.

775 pin bir Intel soğutucu bulup termal macunlu bir şekilde açmayı deneyin eski işlemciniz ile.

Macun sürüyorum ama yetmiyor. Yarın Dark Freezer marka bir macun alacağım. Bir de işlemci fanı. Olmazsa yazarım size tekrar burdan.

Hocam aynı sorun kuzenimdede vardı intel işlemci kullanıyor soğutucu bacaklarını kırmış soğutucu yerinden oynarsa en az 10 15 dk sogutucuyu yerine oturtmaya çalışıyor onun haricinde açılmıyor bilgisayar açılsada görüntüyü alamıyordu öyle hatırlıyorum sağlam bi soğutıcuyla deneme şansın varsa deneyin.

İşlemci fanı öneriniz var mı ? Bir de ben 8 cm işlemci fanı olarak mı arayayım yoksa LGA 775 işlemci fanı mı ?

Macun sürüyorum ama yetmiyor. Yarın Dark Freezer marka bir macun alacağım. Bir de işlemci fanı. Olmazsa yazarım size tekrar burdan.
Dark freezer soğutucu ve macun işinizi görür fakat kule tipi bir soğutucu youtubeda teknobiyotikte onun nasıl takıldığının videosunu izleyip takım zorluk çekebilirsiniz.

Dark freezer soğutucu ve macun işinizi görür fakat kule tipi bir soğutucu youtubeda teknobiyotikte onun nasıl takıldığının videosunu izleyip takım zorluk çekebilirsiniz.

Dark marka soğutuculara baktım da, bütçemi fazlasıyla aşıyor. Max. 50 TL var fan için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı