Yeni anakart alınca formata gerek var mı?

Abdullah Özbek

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Asrock b550m-hdv kullanıyordum. İşlemcime yük binince kullanım yüzdesi düşüp artıyordu. Gigabyte b550 aorus elite ax v2'ye geçtim. Şimdi sisteme temiz Windows kurulum yapmama gerek var mı? Ne önerirsiniz?

Temiz kurulum önerilir ama zorunlu değildir. Eğer sistem şu an kararlı çalışıyorsa, temiz kurulum şart değil ama iyi olur.
*Neden iyi olur derseniz, anakartla birlikte yeni BIOS, yonga seti (chipset), sürücüler, ağ/yazılım katmanları devreye giriyor.
*Eski anakartın sürücüleri/hizmetleri sistemde kalır kararsızlık, çakışma, performans düşüşü yapabilir.
İyi olur kısaca size kalmış. Tavsiyem yapmanızdan ne olur ne olmaz.

Arkadaşlar Asrock b550m-hdv kullanıyordum. İşlemcime yük binince kullanım yüzdesi düşüp artıyordu. Gigabyte b550 aorus elite ax v2'ye geçtim. Şimdi sisteme temiz Windows kurulum yapmama gerek var mı? Ne önerirsiniz?
Yani yapabiliyorsan yap. En güzeli. Yapmazsanda bir sıkıntı olmaz. Ben 6 yıldır format atmadım.

Temiz kurulum önerilir ama zorunlu değildir. Eğer sistem şu an kararlı çalışıyorsa, temiz kurulum şart değil ama iyi olur.
*Neden iyi olur derseniz, anakartla birlikte yeni BIOS, yonga seti (chipset), sürücüler, ağ/yazılım katmanları devreye giriyor.
*Eski anakartın sürücüleri/hizmetleri sistemde kalır kararsızlık, çakışma, performans düşüşü yapabilir.
İyi olur kısaca size kalmış. Tavsiyem yapmanızdan ne olur ne olmaz.
Eyvallah hocam. Format atayım kafam arkada kalmasın.

Arkadaşlar ASRock B550M-HDV kullanıyordum. İşlemcime yük binince kullanım yüzdesi düşüp artıyordu. Gigabyte B550 Aorus Elite AX v2'ye geçtim. Şimdi sisteme temiz Windows kurulum yapmama gerek var mı? Ne önerirsiniz?

Aynı anakart var bende de 2 sene önce almıştım hala format atmadan kullanmaktayım hiçbir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı