Yeni Anakarta Eski Donanımlar Takılır mı?

Bebek Shaun

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yeni anakart alsam eski parçaları takabilir miyim? Mesela:
CPU: Intel Core2 Duo E7400
GPU: ATI Radeon HD 4670
RAM vb. bilmiyorum ama parçalar yeni anakartta sorun çıkartır mı?
Ona göre sistemimi upgrade etmeye başlayacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni anakarta eski MHz'li eski donanım parçalarını takabilirsin ama eski bir anakarta yenii donanımlar takamazsın. Alacağın yeni anakart eski donanım parçaların DDR3 ise veya DDR3L ona göre anakart takmalısın.

Hangi anakartı kullanacağınızı nasıl öğrenebiliriz?
Mesela i5 falan takılan tarzda anakart, kafamda bir model yok ondan dolayı yazmadım. Şu an ki anakartıma i serisi takılmıyor da.
Yeni anakarta eski MHz'li eski donanım parçalarını takabilirsin ama eski bir anakarta yenii donanımlar takamazsın. Alacağın yeni anakart eski donanım parçaların DDR3 ise veya DDR3L ona göre anakart takmalısın.
DDR3 derken RAM'lerden bahsediyorsun galiba?

Mesela i5 falan takılan tarzda anakart, kafamda bir model yok ondan dolayı yazmadım. Şu an ki anakartıma i serisi takılmıyor da.

DDR3 derken RAM'lerden bahsediyorsun galiba?
Net bir cevap içim model belirtmeniz gerekiyor. i5 işlemci şu anakarta takılır diye bir şey yok. i5 kaçıncı nesil? Hani anakart?

Örnek: i5 3470 ve MSI B360-A PRO uyumlu değildir. Çünkü B360 anakartlar 8. ve 9. nesil Intel işlemci destekliyor. Aynı şekilde DDR4 RAM destekliyorlar. Ekran kartı konusunda çoğu anakartın geriye uyumluluğu vardır, o konuda sorun yaşamazsınız ama en önemli kısım işlemci, anakart ve RAM uyumu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı