Yeni Askerlik Sistemi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

12 ay er olacağım bittikten sonra kalırsam Astsubay olacağım öyle mi? orada 10 ay kıta maaş diyor yani senin dediğin yanlış dostum. Yedek subaylar kıta görevinde maaş alıyor, astsubay içinde bu geçerli olur.
Tamam 10 ay kıta maaş yazıyor ama dikkat edersen altta (2 ay temel eğitim dahil toplam 12 ayın sonunda) astsubay oluyorsun, tabii askerde kalma şartıyla. Maaşta bağlanılıyor, hatta MYO mezunuysan belki görev bile almayıp kendi işini yapabilirsin.
12 boyunca er olarak değil yedek astsubay olarak görev yapacaksın.

Saçma olan bir şey yok. Devlet diyor okumamış adam ordunun işine çok yaramaz ver terhisi gitsin. Lisans mezunlarına diyor bu adam orduya yarar 12 yaptıralım ama parasını da verelim. Bunda anlamayacak ne var.
Ne alakası var? Okumuş adam daha mı iyi silah tutuyor? Asıl mesleği olanların kendi mesleğini yapması devlet için daha faydalıdır.

Ne alakası var? Okumuş adam daha mı iyi silah tutuyor? Asıl mesleği olanların kendi mesleğini yapması devlet için daha faydalıdır.
Geçici erlerin hepsi eğitimsiz, karşılarına gerçek manada eğitimli birlikler çıktığında onları bir süre oyalarlar anca. Askerde mühendisler mühendis olarak daha çok işe yarar, zaten o nedenle yedek subayları üniversite mezunlarından seçiyorlar. Komutan olmak için taktiksel düşünce gerek, silah kullanabilmek değil.

Tamam 10 ay kıta maaş yazıyor ama dikkat edersen altta (2 ay temel eğitim dahil toplam 12 ayın sonunda) astsubay oluyorsun, tabii askerde kalma şartıyla. Maaşta bağlanılıyor, hatta MYO mezunuysan belki görev bile almayıp kendi işini yapabilirsin.
12 boyunca er olarak değil yedek astsubay olarak görev yapacaksın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
5:33 izle savunma bakanı söylüyor ben söylemiyorum senin dediğin mantıklı değil sözleşmeli astsubay nasıl 12 ay sonunda astsubay olabilir? biraz mantık lütfen.

Arkadaşlar yanlış anlaşılmalar mevcut, er ve erbaş olarak herkes yapabilir. Ancak bu önlisans, lisans ve daha üstü için isteğe bağlıdır. Sistemden şuanda bu anlaşılıyor. Bir çok yorumda kısa dönem kalktı gibi bir ifade kullanılmış ama uzun dönem kalktı arkadaşlar. Herkes 6 ay yapacak.

Bu arada terhis alana iş kurarsa destek, sağlık güvencesi gibi şeyler gelmiş oldukça güzel şeyler bence.

Arkadaşlar yanlış anlaşılmalar mevcut, er ve erbaş olarak herkes yapabilir. Ancak bu önlisans, lisans ve daha üstü için isteğe bağlıdır. Sistemden şuanda bu anlaşılıyor. Bir çok yorumda kısa dönem kalktı gibi bir ifade kullanılmış ama uzun dönem kalktı arkadaşlar. Herkes 6 ay yapacak.

Bu arada terhis alana iş kurarsa destek, sağlık güvencesi gibi şeyler gelmiş oldukça güzel şeyler bence.
İş yok güç yok bim bile almıyor referans ve askerlik istiyor şaka gibi anasını satayım böyle ülkenin. İyi oldu ama işte gidebilirsem oda hele belli değil bir toz duman dağılsın anlaşılır sistem. Bu arada yedek subaylık bile zor alsalar diploma astsubaylık yetiyor bir yerimiz yırtılacak ama olsun yapacak bir şey yok ya herro ya merro. :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Lisans üstü 12 ay yazıyor ilk 2 ay temel eğitim yazıyor. Nasıl herkes 6 ay yapacak, ben anlamadım.

Lisans üstü 12 ay yazıyor ilk 2 ay temel eğitim yazıyor. Nasıl herkes 6 ay yapacak, ben anlamadım.
Benim ailede yapan var sana nasıl oluyor söyleyeyim, askere gidiyorsun 2 ay sana eğitim veriyorlar bu eğitimin içinde komando, komuta gibi kurslar var ondan sonra kura ile gideceğin yeri çekiyorsun burası Şırnak'ta olur İzmir'de artık senin şansına oraya gidersin bakarsın kimse yoksa en kıdemli bile olursun bütün yükü çekersin öyle kolay değil asker ocağı ana ocağına benzemez. Sen yanlış biliyorsun sözleşme yani 12 ay bittikten sonra sana diyorlar kalacak mısın? sende ona göre sınavlara girip geçip kalıyorsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı