Yeni Askerlik Sistemi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Lisans ve lisans üstü olanlar isterlerse 6 ay erlik yapabilecekler diye okudum ben açıklamalarda ama... 🤔
Yani anlamadığım bir şey var. Lise mezunu birisi üniversite mezunu veya lisans ve lisans üstüne tabi olan birinden daha kısa askerlik yapacaksa bence sistem saçma olmuş.

Şimdi arkadaşlar benim anlamadığım bir olay şu ben önlisans mezunuyum diyelim şimdi başvurunca kura olmadan direk Astsubay eğitimine mi başlayacağım? o zaman güzel yarın askere gidiyorum. :D

Orası bana da saçma geldi. Lisans mezunu adamı niye ayırmışlar anlamadım. Ona da 2 seçenek sunmalılar 6 ay - 6 ay olarak.

Saçma olan bir şey yok. Devlet diyor okumamış adam ordunun işine çok yaramaz ver terhisi gitsin. Lisans mezunlarına diyor bu adam orduya yarar 12 yaptıralım ama parasını da verelim. Bunda anlamayacak ne var.

Gayet güzel bence. Ordunun kaynaklarını iyi kullanmaya yönelik olmuş. Yıllarca siyasiler el atıp durdu bakan general olunca güzel bir iş çıktı bence.

2 yıllık mezun isen askerliğinin 12 ayın sonunda, askerde kalırsan astsubay olacaksın. Ve sonradan subaylık sınavlarına girip subay olabilirsin.
12 ay er olacağım bittikten sonra kalırsam Astsubay olacağım öyle mi? orada 10 ay kıta maaş diyor yani senin dediğin yanlış dostum. Yedek subaylar kıta görevinde maaş alıyor, astsubay içinde bu geçerli olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı