Bedelliye geçenlerde rasladığım bir olaydan dolayı biraz sıcak bakıyorum. Herif öğretmen mesela okulda ondan bir tane var o yüzden bedelli yapmak zorunda.
Yani anlamadığım bir şey var. Lise mezunu birisi üniversite mezunu veya lisans ve lisans üstüne tabi olan birinden daha kısa askerlik yapacaksa bence sistem saçma olmuş.Lisans ve lisans üstü olanlar isterlerse 6 ay erlik yapabilecekler diye okudum ben açıklamalarda ama...![]()
Orası bana da saçma geldi. Lisans mezunu adamı niye ayırmışlar anlamadım. Ona da 2 seçenek sunmalılar 6 ay - 6 ay olarak.
Üstteki arkadaşa verdiğim cevabı oku. Konuyu namus ve şerefe çekmeyin doğru dürüst konuşalım.Çünkü sen bu ülkede yaşıyorsun ve bu ülkeyi korumak şeref ve namus meselesidir.![]()
2 yıllık mezun isen askerliğinin 12 ayın sonunda, askerde kalırsan astsubay olacaksın. Ve sonradan subaylık sınavlarına girip subay olabilirsin.Astsubay olurum inşallah.
12 ay er olacağım bittikten sonra kalırsam Astsubay olacağım öyle mi? orada 10 ay kıta maaş diyor yani senin dediğin yanlış dostum. Yedek subaylar kıta görevinde maaş alıyor, astsubay içinde bu geçerli olur.2 yıllık mezun isen askerliğinin 12 ayın sonunda, askerde kalırsan astsubay olacaksın. Ve sonradan subaylık sınavlarına girip subay olabilirsin.
Neden askerlik yapalım bunu da açıklar mısın ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.