Yeni banka hesap dökümü vize alırken problem yaratır mı?

EfeBaris

Hectopat
Merhaba, Çek Cumhuriyeti için vize başvurusu yapacağım. Oradaki bir üniversiteden kabul aldım fakat banka hesabı ve kredi kartı bilgisi istiyorlar. 18 yaşındayım, 19'a gireceğim. Normal olarak Euro banka hesabımı yeni açtım ve içine 8500 Euro yatırdım. Yeni banka hesabı olması sıkıntı yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun olmaz hocam ama Euro hesabını istemiyorlar normalde. TL hesabın var ise onu da gönderebilirsin. Mühim olan aslında borcun var mı veya borç mu takıyorsun gibisinden bakıyorlar. Yani hesabındaki paranın bile bir önemi yok mühim olan dengeli bir hesap hareket tablosu olsun.

Sorun olmaz hocam ama euro hesabını istemiyorlar normalde. TL hesabın var ise onu da gönderebilirsin. Mühim olan aslında borcun var mı veya borç mu takıyorsun gibisinden bakıyorlar. Yani hesabındaki paranın bile bir önemi yok mühim olan dengeli bir hesap hareket tablosu olsun.

Danışmanım euro hesabı açıp onun dökümünü göstermemi söyledi TL hesap dökümümü de eklesem mi?

Bence eklemelisin hocam. Zaten isterken banka hesap hareketleri diyorlar Dolar veya Euro demiyorlar ki ama eklenebilirse bence hem Euro hemde TL hesabını eklemeni tavsiye ederim.

Merhaba, Çek Cumhuriyeti için vize başvurusu yapacağım. Oradaki bir üniversiteden kabul aldım fakat banka hesabı ve kredi kartı bilgisi istiyorlar. 18 yaşındayım, 19'a gireceğim. Normal olarak Euro banka hesabımı yeni açtım ve içine 8500 Euro yatırdım. Yeni banka hesabı olması sıkıntı yaratır mı?
Normalde turistik seyahatlerde banka hesabına vize başvurusu öncesi son günlerde yatırılan yüklü tutarlar problem yaratıyor diye biliyorum. Çünkü şu şekilde bakıyorlar olaya, diyor ki sen benim ülkeme geleceksin düzenli bir döviz girişin yok düzenli bir maaşın yok beni kandırmak için son gün yüklü tutar para yatırıp sonra çekeceksin şeklinde algılayabiliyorlar. Ama bu tamamen onların inisiyatifinde. Bu dediğim turistik seyahatler için geçerli sen öğrenci olduğun için problem yaşayacağını sanmıyorum çünkü üniversiteden kabul almışsın yani bu bir nevi davetiye zaten.

Geri
Yukarı