Öncelikle merhaba. Okulumda fotoğrafçılık kulübü var ve bende biraz merak saldım. Elinde kamera tutup fotoğraf çekmek ayrı bir hava vermiştir her zaman. Hiçbir şey bilmiyorum manzara, toplantı fotoğrafları, portre çekeceğim. Bütçem 15000 ama eğer 15 vereceğine buna 17 ver kral falan diyorsanız esnetebilirim. Telefon olarak iPhone 15 kullanıyorum o yuzden fotograf cekme konusunda birazcik titizimdir. Goruntusu guzel bir cihaz olsun
Yani şöyle diyeyim bu paraya alacağınız lens ve kameradan çok iyi bir performans beklemeyin. Kameradan ziyade lens çok önemli fotoğraf kalitesinde. Biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz yani. Kaliteli lenslerde fark bariz belli oluyor ama bu bütçede alacağınız lens giriş seviyesi olur.
En azından bir A6300 almanı öneririm ama ikinci elde kit lensle bile 20 bine falan denk gelir. A6000 + kit lens öneririm çok iyi olmasa da.
Yani şöyle diyeyim bu paraya alacağınız lens ve kameradan çok iyi bir performans beklemeyin. Kameradan ziyade lens çok önemli fotoğraf kalitesinde. Biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz yani. Kaliteli lenslerde fark bariz belli oluyor ama bu bütçede alacağınız lens giriş seviyesi olur.
En azından bir A6300 almanı öneririm ama ikinci elde kit lensle bile 20 bine falan denk gelir. A6000 + kit lens öneririm çok iyi olmasa da.
Fotograf icin telefonumu kullanabilirim ama o kamera havasina da girmek istiyorum boyle eski olup aestethic goruntu veren kameralar var onlar da olabilir bilemiyorum.