Yeni başlayan birinie Python hakkında öneriler ve ipuçları

PALGOW

Kilopat
Yer
Çorum
Daha fazla  
Meslek
Endüstri Mühendisi
Arkadaşlar, Python öğrenmeye başlayacağım. Kod bilgim var ama Python'da tecrübem yok. Python için bir sürü tool yani araç kullanıldığını gördüm. Kütüphaneleri olsun, makine öğrenmesi için olsun. Başlayacak birine ne öneririsiniz? Bu Jupyther Notebook gibi değişik şeyler var. Aydınlatırsanız sevinirim.

Bu iş neyi amaçladığına bağlı. Python ile güzel masaüstü uygulamaları yapmayı istiyorsan pyGTK ve pyQt kütüphanesi öğrenirsin.

Amacın webden veri çekmek veya otomasyon yapmaksa Selenium modülü bu iş için biçilmiş kaftan. Belirli bir siteye girip otomatik olarak tıklama veya form doldurma işlemleri yapabilirsin. Kodlaması zevklidir.

Bunlardan hiçbiri değilse de kendine uygun güzel kütüphaneler bulmak için bu siteyi kullanabilirsin. Ancak önceden Python'un tabanını yani karşılaştırma, fonksiyonlar gibi programlama dilinin temelini öğrenmen lazım.

Bu iş neyi amaçladığına bağlı. Python ile güzel masaüstü uygulamaları yapmayı istiyorsan pyGTK ve pyQt kütüphanesi öğrenirsin.

Amacın webden veri çekmek veya otomasyon yapmaksa Selenium modülü bu iş için biçilmiş kaftan. Belirli bir siteye girip otomatik olarak tıklama veya form doldurma işlemleri yapabilirsin. Kodlaması zevklidir.

Bunlardan hiçbiri değilse de kendine uygun güzel kütüphaneler bulmak için bu siteyi kullanabilirsin. Ancak önceden Python'un tabanını yani karşılaştırma, fonksiyonlar gibi programlama dilinin temelini öğrenmen lazım.

Mutlaka Numpy ve Pyplot öğrenin.

Classification veya Regression yapacaksalınz sklearn kütüphanesini öğrenin.
Şu an ai için büyük bir merak içindeyim. AI For Everyone kursunu bugün başarı ile bitirdim. Baktım ki çoğu ml projesi python ile yapılıyor. Ben de şu an sadece C++ var. Galiba AI, ML, Data science gibi konular ve cloud techs ilgimi çekiyor. Galiba ml yapmak ve bunu çalıştırmak için bir masaüstü uygulaması yapmama ihtiyacım var. Bir soru size: C++ ile yapay zeka işleri yapılır mı?

Python zaten C++ ile yazıldığı için ve ikisi de Turing Complete olduğu için sorunuzun cevabı evet ama işiniz hiç kolay olmaz. C++ Low-Level bir dil en basit işleri yapmak bile yeni başlayanlar için çok zor olabilir. Ki hali hazırda Python üzerinde yapılı projeler ve kütüphaneler var işinizi kolaylaştırmak için. Tavsiyem ilk önce Python ile aklınızdaki projeyi oluşturun daha sonra performansından memnun kalmazsanız C++ üzerinde yeniden yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı