Yeni baslayanlar için veritabanı uygulaması

whisper21

Hectopat
Katılım
22 Eylül 2020
Mesajlar
323
Lise bilişim teknolojileri veritabanı mezunuyum. Visual Basic vardı o dönemde. Aklimda fazla kalmadı. Simdi yeniden kendimi geliştirmek istiyorum. Gunumuzde hangi uygulamayı öğrenmeliyim kolay olsun. Visual Basic eskidi mi? Alanimda ilerlemek yazılım yazmak ve veritabanı öğrenmek istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Veritabanlarını öğrenmek istiyorum derken raw sql sorgularını mı öğrenmek istiyorsun yoksa bir dille nasıl kullanabileceğini mi öğrenmek istiyorsun?

Burada sana vereceğimiz cevapla senin yerine alanını seçmeleyim yani :)
 
Türkiye'de en aktif kullanılan web tasarımı dili son zamanlarda PHP ve Javascript oluyor ve genelde SQL tabanlı databaselerin yönetimi ve görsel incelenmesi için SQLite veya PostgresSQL gibi programlar kullanıyorlar. MongoDB de farklı yazılım alanlarında tercih edilebiliyor.
 
E-Ticaret projeleri RDBMS acisindan en ogretici projelerden birisi bana gore. Optimistic/Pessimistic lock, index, query optimization vs hepsini kullanmak zorundasin.

Bence basit bir e-ticaret uygulamasi yazmayi deneyebilirsin. Ornegin stokta 5 tane varken ayni anda 100 kisi satin almaya calisirsa bunu nasil concurrent yapacaksin, bir tane promosyon kodunu yalnizca 1 defa kullanilir hale nasil getireceksin, fiyati degisen urunleri eski fiyatindan satin alanlarin hangi fiyattan satin aldiklarini nasil tutacaksin vs hepsi bunlarin guzel DBA problemleri.
 

Geri
Yukarı