Rehber Yeni bilgisayar toplayanların yaptığı yanlışlar

Her gün yeni bir PC alıyor ve çoğu hatalar yapıyor. Yeni PC almayı düşünenler için yapılan yanlışlar:

1- Az bütçe ayırmak.
Bir bilgisayar alırken 3000TL gibi bir fiyat istiyorlar fakat büyük hata yapılıyor. Alacağı PC birkaç yıl sonra hiçbir oyunu açamayacak ve ekipman fiyatları ilk aldığı zamana göre daha pahalı olduğu için bu sonra ona daha pahalıya mal olacak. 3000₺ topladığı PC'ye belki 2 yıl sonra 2 yıl önce 400TL olan kartı 700TL'ye alacak.

2- Kulaklık seçerken dikkat etmemek.
Bilgisayar alırken "aman bir kulaklık alayım da kullanayım şunu!" diyerek alınır. Bu da hayatı karakter resmen. Sonradan en önemli şeylerden birinin kulaklık olduğunu anlar.

3- Yanlış markalara yönelmek.
Ucuz olduğu için Rampage, Gamepower gibi markalara yönelenler var. Bunu kesinlikle yapmayın. Streelseries gibi markalar ürününe göre uygu fiyata satıyor, bu markayı tercih edebilir siniz. Eğer bu tür (Gamepower ve rampge.) Şeyler alırsanız ileride değiştirmek için 2 katı para ödersiniz.

4- Yakınına toplatmak.
Bilgisayardan anlamayanlar yakınına toplatır, dayısı vb. onlar da mahalle bilgisayarcısından bir şeyler toplar genellikle. Böyle yapılması yerine Technopat'ta konu açmak veya yakın zamanda açılmış konulara bakmak daha mantıklı.

Sizin de bildikleriniz var ise yazmanız beni mutlu eder.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar tamam eleştirin de bari biraz gözünüzü kullanın üstte bir şey yazdım.

Ben yanlış yazmamak için az yazdım sizde bildiklerinizi ekleyebilirsiniz diye deepnote düştüm.

Ayrıca çoğu insan bu hataya düştükten soran sosyalde söylüyorsunuz keşke yapmasaydın diye yapmadan görecekler olsun diye yazdım çok yaygın olanların bazılarını.
 
Rehber detaylı olmalı, okuyan kullanıcının eklemesine kaldıysa konuyu açan neden sizsiniz?

Arkadaşlar tamam eleştirin de bari biraz gözünüzü kullanın üstte bir şey yazdım.

Ayrıca çoğu insan bu hataya düştükten soran sosyalde söylüyorsunuz keşke yapmasaydın diye yapmadan görecekler olsun diye yazdım çok yaygın olanların bazılarını.

1658415515683.png


Ben rehber kategorisine açmamıştım moderatör oraya aldı.
 
Eksik ve hataları var. 3000 TL'ye Turbox sistem bile toplayamazsınız :D kulaklık o kadar ölüm kalım şeyi değil çünkü bir profesyonel oynayan var bir de sadece ses almak isteyen var. Markalara bir şeyler derdim ama etraf linç'çilerden geçilmiyor ondan dolayı bir şey söylemeyeceğim. Konu sanki birkaç günlük konulardan toplama gibi :D
Birkaç gün içerisinde açılan konular arasında:
Turbox PC alan amca, James Donkey kulaklık alınır mı? Konusundaki Rampage, Gamepower tartışmam gibi şeylerin bildiğin anlatılması var. Konu çok eksik ve gereksiz. Şimdi bu kadar yazdım diye beni düşman belirleyebilirsin ama bu bir eleştiri. Güzel olmuş desem olmayacak. Yapa yapa daha iyi rehberler çıkarmaya başlarsınız.
 
Son düzenleme:
Yazıdaki yazım hataları saymakla bitmez, pc toplama rehberinde kulaklık ne alaka, topladığın pc'nin hangi parçasında steelseries kullanmayı düşüyorsunuz acaba? Yani yazarken tam olarak neyi amaçladınız ciddi manada okuyan birisi sizce bu yazıdan ne anlayabilir?
 

Geri
Yukarı