Yeni bilgisayara hangi testler yapılmalı ve sonuçları nasıl olmalı?

ormancocugu

Decapat
Daha fazla  
Yeni bir bilgisayar satın aldım yarın gelecek Allah izin verirse. Ben bu bilgisayar elime ulaşınca ne yapmam gerekli? İçine 1 aylık deneme sürümü işletim sistemi kurup gönderiyorlarmış. Stres testi gibi şeyler olduğunu gördüm ancak tam anlayamadım ben ne yapmalıyım? Sonuçları nasıl olmalı? Testleri yaptıktan sonra sonuçları sizinle paylaşabilirim yorumlamanız için.

Şimdiden teşekkürler.

Strees testi yap hocam ama ilk önce bütün driverı kurduğundan emin ol ve Windows güncellemelerin hepsini yap sonra stress testi yap ve bize hangi bileşenleri kullandığını ve sıcaklık, watt tüketimlerini yaz.

GPU için FurMark
CPU için Cinebench R23 stres testi
Sıcaklıkları ve gücü kontrol etmek için HWİnfo
Oyun anındaki verileri görmek için MSİ Afterburner
SSD sağlığı ve performansı için Crystal Disk Mark.

CPU'da veya GPU'da termal kısma yaşamamalısın, sistemin oyunlarda ve stres testlerinde diğer kullanıcıların aldığı ortalama değerleri alabilmeli. Bunlar sağlamsa ve doğruysa bir sıkıntı olmayacaktır.

Hocam benim olmazsa olmaz programım OCCT. Orada Power testini yaparım yarım saat. Üstüne dilersen furmak testi de olur. Bu ikisi benim için yeterli bir sorun olup olmadığını anlamam için.

Bunları yaptıktan sonra sonuçları buraya gönderirim. Bilgisayarın nasıl olduğunu yorumlarsanız sevinirim çünkü ben bu stres testlerinden hiç anlamıyorum bu arada sistemim PowerColor 7700 XT, i514400F, Gigabyte H610M, DDR5 16 GB RAM, 1 TB SSD, Cougar 650 watt PSU. Ayrıca benim şu anki bilgisayarda kullandığım 1 TB HDD'yi yeni alacağım bilgisayara ekleyeceğim uyumluluklarını kontrol edip.(İşlemci Gamepower Nebula fan ile geliyor çoğu kişi stok fandan farkı olmaz yazmış işlemci için çok bu stres testi sıkıntı olur mu? Ne bileyim çok ısınır fanda soğutamaz yanar falan. Benim işlemcinin iyi bir fana ihtiyacı olduğunu söylediler yakın zamanda yeni bir fan alırım)

Hocam OCCT Power testi sistemdeki tüm bileşenleri aynı anda yüke sokar ve sisteminiz olaiblecek maksimum gücü de harcar. Bu syede hem tüm ısı değerlerini yine programın üzerinde görebilirsiniz hem de PSU'nuzun yeterli veya sorunlu olup olmadığını anlarsınız. İşlemcide test esnasında 90 dereceler görülebilir. Ekrna kartında da 75'li dereceler. Bunların üstü ısılarda sisteminizin havalandırmasında yetersizlik var veya macun, soğutma gibi şeylerde dikkat edilmesi gereken yerler olabilir.

Ayrıca işlemciler kritik düzeylere gelince yanmazlar ama sistem kendini kapatır. Sonrasında yine sistemi açabilirsiniz. En kısa zamanda kule tipi bir soğutucuya geçin. Ama anakartınız veya ısıyla ve güçle bağlantılı donanımlarınızın kalitesi çok düşük veya arızası varsa bazen tamir gerektirecek şekilde bozulmaları mümkün. Ama ben hiç yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…