Yeni bilgisayara sıvı metal sürülebilir mi?

MrFade

Hectopat
Katılım
2 Şubat 2021
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni cihaza termal macun veya sıvı metal sürülür mü? Elimdeki makinenin işlemcisine sıvı metal mi termal macun mu sürüldüğünü nasıl anlayabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2'sini de sürebilirsiniz sizin kararınız, ama sıvı metal biraz tehlikelidir, hele makine yeni ise ben hiç sıvı metale bulaşmazdım yerinizde olsam.
 
Sıvı metal baya parlak elektriği iyi ileten şeydir.Termal macun elektriği iletmez daha çok macun gibi mat bir görüntüsü vardır çok rahat ayırt edebilirsiniz.

Ama sıvı metal uygulamak gibi bir düşünceniz varsa baya dikkat etmemiz gerek anakartın işlemcinin belli yerini yalıtkan(dielectric grease) ile kaplamak gerekiyor zira bu sıvı metal bir şekilde buralara akar temas edersen cihazının zarar görebilir.
 
Bildiğim kadarıyla bazı Asus ROG oyun laptoplarında sıvı metal kullanılıyor. Genelde çok üst segmentteki pahalı laptoplarda denk gelebilirsin sadece. Eğer laptop yeni is macunu fabrika çıkışlı kalitelidir diye düşünüyorum. O nedenle değiştirmene gerek yok bence 6 7 ay falan. Ama değiştireceksen de bir sürü sıvı metal uygulama videosu var. Dİkkat etmen gereken şeyleri belirtiyorlar zaten. Isı iletimi konusunda harika bir materyal evet ama hem fiyatı nedeniyle hem de bilmiyorum yani o kadar gerekecek bir ihtiyacın olacak mı o da önemli.
 
Ayrıca sıvı metal asla alüminyum soğutucu ile kullanılamaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı