Yeni bilgisayara sorunlu HDD takmak bilgisayara zarar verir mi?

YusufOlcer

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir bilgisayar toplayacağım fakat su anda kendimi fazla zorlayip 200 lira fazladan veremiyorum. Eski bilgisayarimin ( az da olsa bazen tekleyip bilgisayari donduran ) harddiskini en azindan bir sureligine yeni bilgisayara taksam bilgisayarin diger parcalarina herhangi bir zarar verir mi? Yeni HDD almak cok daha sagliklı olacagini biliyorum ama almak icin diger parcalardan kismam gerekecek. 1-2 ay idare etse sonra yeni alip taksam olmaz mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısını ben de yapmayı düşünüyorum. Yeni sistemime 240 GB lik SSD alıcam ve 2 ay kadar sonra 1 Tb lik yeni HDD takacağım. Eski bilgisayarımdaki HDD ile de yeni sisteme bi süreliğine azıcık katkı yapmak istiyorum yani kısacası. Fakat iyi bi HDD olduğunu söyleyemem çok kasma yaptırıyordu eski bilgisayarıma. Ne önerirsiniz?

HD Tune ile Health Test ve Error Scan yap. HDD'nin durumuna bir bakalım. Sallama konuşmak olmaz şimdi.
Yaptım 2 tane kırmızı verdi . Bir tane de diğerinde sarı verdi ,ekran götüntüsü alamadan bilgisayar yine dondu kapadım

İdareten o HDD'yi kullanmanda bir mahsur yok. Kısa zamanda SSD alır sistemi SSD'ye kurduğunda sorunlu HDD'yi sadece depolama amaçlı kullanırsın. Kasma, takılma eskisi kadar fazla olmaz.
Sistemi ssd'ye kurduğumda bu sorun devam eder mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…