Yeni bilgisayarda ses sorunu

Deha334

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayarımı yeni topladım sistemden ses alamıyorum. Bilgisayarcı arkadaş denediğini söyledi, çalıştığını söyledi. Bende hoparlör yok. Kulaklık kullanıyorum daha doğrusu kullanamıyorum. Ses gelmiyor. Bilen anlayan birileri yardımcı olabilirse sevinirim.
Bilgisayara bağlanıp yaparsa daha makbule geçer

Son düzenleme:
Merhaba. Aygıt yöneticisinde ses kartı görünüyor ve ses ikonu araç çubuğunda sembol olarak çıkıyorsa kulaklık takılan jak yerinde içten bir sıkıntı olabilir veya kulaklık jakı yanlış olan yere (Pembe, mavi, yeşil dişi jaklardan hop. yerine mikrofon yerine takılmak gibi) takılmış olabilir. Kulaklıktan alınacak olan en yüksek ses düzeyi masaüstü PC'lerde laptoplarda olduğundan her zaman daha düşük düzeydedir, sonuna kadar bu sesi açsanız bile amplifikasyon (yani arada ses kuvvenlendiricili hoparlör) olmadıkça, bu nedenle en yüksek volümde bile daha az olarak kulaklıktan duyarsınız.

Aygıt yöneticisinde ve masaüstünde hoparlör simgesi yoksa sesi yazılımsal nedenle zaten en baştan hiç dışarıya alamazsınız. Bunlar olup da ses kartı çıkışındaki dişi stereo jaklardaki mekanik iç sıkıntılarla da bu sesi o anda almamanız yine olasıdır. Ses kartı driver'ı bu kullanılan işletim sistemi örneğin 32/64 bit ise ses kartı driver' da buna tam uygun olarak seçilip yüklenilmiş olmalıdır.

Yine en son olarak ses kartı onboard yani anakarta gömülü kart değil de PCI'dan takılı ise bunu anakarttan çıkarıp yeniden PCI'daki (porttaki mevcut) yerine yeniden takın. Port yerindeki olası bir kötü temasta hem aygıt yöneticisinde hiç görünemez hem de sesi dışarı almanız yine hiç mümkün olmayabilir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı