Yeni bir dolandırıcılık biçimi

xClaush

Hectopat
Az önce başıma gelen bu saçmalıklar silsilesini sıcağı sıcağına anlatıyorum;

Az önce bir arkadaşım beni aradı. Koçtaş'ın internet mağazasında mı ne 500-1000₺ indirim çekini tamamen ücretsiz bir şekilde nasıl alabileceğimizi anlatıyor. Dolandırıcı arkadaşımız önce benim arkadaşıma telefonunuzu nasıl Turkcell Mobil Ödeme sistemini açacağımızı anlatıyor. 5522'ye "AC" yazarak benim hattımı açmış olduk (benim hattımdan yapıyoruz çünkü şirket hattı olmaması gerekiyormuş). Sonra aynen şöyle demiş: "5523'e "EVET" yazıp beklet ve ben deyinceye kadar yollama." Tam da burada bir saçmalık olduğunu onayladım. Mesajı hazırda bekletmedim ve "EVET" yazarak neyi onayladığımı görmek istedim. Birisinin PUBG Mobile hesabına 120₺ ödeme yapıyormuşuz meğersem. Oldu canım.

Olayın ne yöne gittiği başından belliydi ama arkadaşımı kıramadım ve sonuna kadar götürdüm. Zaten "acaba bugün kime ne alıyoruz" diyerek başlamıştım işe.

Ben bunu ödemem deyince tartışma koptu tabi. Koçtaş ve PUBG Mobile ne alaka diyorum cevap yok, konuştuğu kişi de yakından tanıdığı biriymiş. Ben öyle deyince yüz yüzeler sanmıştım o yüzden anlam veremiyordum. Meğersem arkadaşının hesabı bir süre önce çalınmış şimdi böyle herkese mesaj atıyorlarmış. Bir de en son ne dese beğenirsiniz? Cayma bedeli varmış 470₺. Alt tarafı ücretsiz 500-1000₺ indirim çeki alacaktık nerelere geldik bir anda ya?

Farkındayım, ortalama bir kullanıcı böyle bir şeye kesinlikle inanmaz. Sadece bilgilendirmek istedim.

Son düzenleme:
Anlamadım, arkadaşınızın arkadaşının hesabı çalınmış ve o hesaptan arkadaşınıza mesaj atmışlar ve olay buraya kadar gelmiş, doğru mu?

Az önce bir arkadaşım beni aradı. Koçtaş'ın internet mağazasında mı ne 500-1000₺ indirim çekini tamamen ücretsiz bir şekilde nasıl alabileceğimizi anlatıyor. Dolandırıcı arkadaşımız önce benim arkadaşıma telefonunuzu nasıl Turkcell Mobil Ödeme sistemini açacağımızı anlatıyor. 5522'ye "AC" yazarak benim hattımı açmış olduk (benim hattımdan yapıyoruz çünkü şirket hattı olmaması gerekiyormuş). Sonra aynen şöyle demiş: "5523'e "EVET" yazıp beklet ve ben deyinceye kadar yollama." Tam da burada bir saçmalık olduğunu onayladım. Mesajı hazırda bekletmedim ve "EVET" yazarak neyi onayladığımı görmek istedim. Birisinin PUBG Mobile hesabına 120₺ ödeme yapıyormuşuz meğersem. Oldu canım.

Olayın ne yöne gittiği başından belliydi ama arkadaşımı kıramadım ve sonuna kadar götürdüm. Zaten "acaba bugün kime ne alıyoruz" diyerek başlamıştım işe.

Ben bunu ödemem deyince tartışma koptu tabi. Koçtaş ve PUBG Mobile ne alaka diyorum cevap yok, konuştuğu kişi de yakından tanıdığı biriymiş. Ben öyle deyince yüz yüzeler sanmıştım o yüzden anlam veremiyordum. Meğersem arkadaşının hesabı bir süre önce çalınmış şimdi böyle herkese mesaj atıyorlarmış.

Farkındayım, ortalama bir kullanıcı böyle bir şeye kesinlikle inanmaz. Sadece bilgilendirmek istedim.

Aynısı benim başımada geldi.

Şanslıymışsınız. Bunları tespit edip internet aleminden banlamak lazım

İşi ileri götürüp siber suçlara şikayet etmeyi düşünüyorum. Çok düşük bir miktar bile olsa milletin çalışıp kazandığı paraya öylece çökmek o kadar kolay değil.

Anlamadım, arkadaşınızın arkadaşının hesabı çalınmış ve o hesaptan arkadaşınıza mesaj atmışlar ve olay buraya kadar gelmiş, doğru mu?

Arkadaşım kendi okulundan tanıdığı birisiyle (muhtemelen) instagram üzerinden konuştuğunu sanıyor. Ama konuştuğunu sandığı kişinin hesabı bir süre önce çalınmış ve bu işi düzenleyen dolandırıcıyla konuşuyormuş.

Ben çokça yaşadım. Fakat daha önce de yaşadığım için yemiyorum artık. Olayı anlatayım. Instagram, Facebook farketmeksizin arkadaşının adına (profil fotoğrafı aynı) hesap açıyor ve sizi böyle dolandırmaya çalışıyor.
1600108247929.png

Ben çokça yaşadım. Fakat daha önce de yaşadığım için yemiyorum artık. Olayı anlatayım. Instagram, Facebook fark etmeksizin arkadaşının adına (profil fotoğrafı aynı) hesap açıyor ve sizi böyle dolandırmaya çalışıyor.

Arkadaş hakkıyla çalışıp kazanmak varken ne gerek var insanları üzmeye, gaflete düşürmeye.

Ben bunu ödemem deyince tartışma koptu tabi. Koçtaş ve PUBG Mobile ne alaka diyorum cevap yok, konuştuğu kişi de yakından tanıdığı biriymiş. Ben öyle deyince yüz yüzeler sanmıştım o yüzden anlam veremiyordum. Meğersem arkadaşının hesabı bir süre önce çalınmış şimdi böyle herkese mesaj atıyorlarmış. Bir de en son ne dese beğenirsiniz? Cayma bedeli varmış 470₺. Alt tarafı ücretsiz 500-1000₺ indirim çeki alacaktık nerelere geldik bir anda ya?

Aynısı dün benim başıma geldi, 156₺'lik bir ödeme olarak geldi karşıma yine aynı şekilde bana beklet ben deyince gönder dedi. Ancak ben direkt o mesajı gördüğüm anda mobil ödememi kapattım. Ben yapmam deyince de 366 TL cayma bedeli olacak bilgin olsun vb. bana ait değildir dedi benim başıma bu ilk defa geliyor. Cayma bedeli vb. çıkar mı konuya hakim olan biri cevaplayabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı