Yeni bir mobil mesajlaşma uygulaması teşvik edilmeli mi?

Direkt uygulamaya erişim kısıtlanmalı ve yeni, kaliteli bir uygulama piyasaya sürülmeli. Ancak WhatsApp böyle durdurulur. Yoksa bizim milletin çok kişisel verileri umursadığını sanmıyorum, işin ciddiyetinin farkında değiller. Çoğu sözleşmeyi okumadan kabul etmiştir bile.
Erişim kısıtlanmalı 😁 😁 😁 😁
 
Farkı nedir beni biraz aydınlatın lütfen.
 
Geçtiğimiz günlerde yaşanan WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik gizlilik sözleşmesini güncellediğini ve kişisel bilgilere erişim gibi riskler oluştuğunu duymuşsunuzdur. Ardından yayımlanan haberlerde ise WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen Avrupalı kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken Türkiye'de bulunan kullanıcıların ise uygulamaya erişiminin kısıtlanacağı açıklandı.

Peki, şu anda dünya piyasasında WhatsApp'a rakip olma potansiyeline sahip birçok uygulama varken ya da Türkiye menşeili mobil mesajlaşma uygulaması "BiP" varken WhatsApp'ı kullanmaya devam etmeli miyiz?

Birçok kullanıcı WhatsApp'ın bu politikası üzerine uygulamayı kullanmaktan rahatsızlık duyduklarını iddia ediyorlar, üstelik Twitter gibi sosyal medya platformlarında bu konu gündem niteliğinde. Sizce devlet bu konuda rol oynayıp halkı alternatif bir uygulama kullanmaya teşvik etmeli mi? Veya devlet kendisi benzer bir uygulama geliştirmeli mi? Geliştirme durumu söz konusu olduğunda ne yazık ki halkın hatrı sayılır bir kesmi de benzer şekilde devlet politikalarına güvenmeyebilir, bu durumda nasıl hareket edilmeli?

Onca WhatsApp grubu, konuşmaları varken bir anda başka bir uygulamaya topluca nasıl geçilebilir?

Konu tamamen kişisel fikirler üzerine kuruludur. Başlığı açarken amacım insanların bu konuda ne düşündüğünü öğrenmek bir nevi nabzı yoklamaktır.
Matrix kullanınız. Client olacak pcye Cinny, mobile Element öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı