Yeni çıkan çoğu oyun kırıldı

Başlığın hali "Kırek'ten çok Kırek'çilik" :) Biliyorsunuzdur, oyunlar kırıldığı zaman bir siyah arka planlı resim yayınlanır ve üzerinde bir sürü açıklama, gerekçe, yönerge vs yazar. BUgün RDR 2'yi kıran hanımefendi, Empress de yine böyle bir açıklama yapmış. Oradan küçük bir cümle alıntılayayım:

"Zaten hiç sahibi olamayacaksanız, en baştan almamanız daha iyi değil mi"

Yazının uzun halinde koruma yazılımlarının asıl yazılımdaki (yani oyundaki) şeyleri yok ettiğini söylüyor. Bunu destekleyen "müşteri"lerin de aynı şekilde hayatlarındaki anlamsız sınırlandırmaları kabul eden tipler olduklarını söylüyor. Ubisfot ve EA isimlerini örnek olarak kullanıyor.

Yani bu yazılımı kıran ablamızın amacı parası olmayanlara RDR 2 dağıtmak değil. Türlü anti-hile yazılımları adı altında kullanıcıları oyunu modifiye etmekten alıkoyanlara (Rockstar zamanında GTA_mods adlı bir siteyi kapattırıp üstüne milyon Dolar'lık dava bile açmıştı. Üstelik sitede hile yoktu, sadece grafik modlar vardı), üretici firmaların aç gözlülüğü yüzünden oyunda asıl hayallerine ulaşamayan ve buna razı olan yazılımcı/sanatçılara; türlü anti-korsan yazılımları ile oyunların boyutunu ve de fiyatını arttıranlara, ve yine bu yazılımlarla bilgisayardaki performansların sınırlanmasına karşı bir tepki ortaya koymak.

Bu tepkilere kulak veren tek bir firma var bugün dünyada. Üstelik piyasadaki diğer büyük firmalardan daha genç olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde değeri Ubisoft'un bile üstüne çıkan bir firma bu. Tek yaptığı müşterilerine saygı duymak, anti-korsan yazılımların arkasına sığınıp oyun performasını, müşteri memnuniyetini bozmamak. Hepiniz biliyorsunuz; CD Project Red.
 

Geri
Yukarı