Yeni dershaneye başlamaktan korkmak

Bence küçük yaşta psikiyatrik bir tanı konması iyi bir şey değil. Çünkü büyüğünce sorunu atlatabilir. Ama psikiyatrik tanı sicile işliyor. İleride bir iş için mülakata girdiğinde sorun yaşayabilir. Ama tabii ki karan kendisinin. Gitmek istiyorsa gitsin.
Hayır, sicile işlemiyor. Engelli raporum var benim bu hastalık yüzünden. Benimki ayrı ama ise gireceği zaman söylemezse sıkıntı olmaz. Bu işin içindeyim. O yüzden söyledim. Sicil ile alakası yok.

Hayır, sicile işlemiyor. Engelli raporum var benim bu hastalık yüzünden. Benimki ayrı ama ise gireceği zaman söylemezse sıkıntı olmaz. Bu işin içindeyim. O yüzden söyledim. Sicil ile alakası yok.

Mesela benim aklıma direk pilotluk geldi. Orada söylememe gibi bir durum yok. Her şeyine bakıyorlar. Ve bu tarz bir anksiyete varsa uçuşta güvensizlik olur diye direk eliyorlar.

Hocam bende öyle bir problem olmamasına(anksiyete vs.) rağmen ayda 1-2 bazen bende takılıyorum. Genellikle benden yüksek mertebedeki kişilerde oluyor ama, örneğin öğretmenlerim vs. Karşımdaki iyi akşamlar deyince orada 5 saniyelik bir kafa karışıklığım oluyor. Tam iyi akşamlar derken yarıda kesip başka bir şey söylemeye karar veriyorum, saçma bir görüntü oluyor. Bende ayda yılda bir oluyor.

Merhaba. Yarın yeni dershaneye başlıyorum. Yeni sınıfa gireceğim. 5 kişilik. Çok korkuyorum. Çünkü konuşma sorunum var. Adımı sorarlarsa takılıyorum söyleyemiyorum. Bu gibi durumlarda ne yapabilirim?

İlk günden olmak normal. Benim fikrim ilk günde genel olarak gözlemci olun ve çevreyi dolaşın. Biri size tanıtma amaçlı bir şey sorarsa isminizi söyleyin yeter.

Hocam bende öyle bir problem olmamasına(anksiyete vs.) rağmen ayda 1-2 bazen bende takılıyorum. Genellikle benden yüksek mertebedeki kişilerde oluyor ama, örneğin öğretmenlerim vs. Karşımdaki iyi akşamlar deyince orada 5 saniyelik bir kafa karışıklığım oluyor. Tam iyi akşamlar derken yarıda kesip başka bir şey söylemeye karar veriyorum, saçma bir görüntü oluyor. Bende ayda yılda bir oluyor.
Hocam konudan bağımsız ama sanırım siz pilotaj okumak istiyordunuz. Şuan da netleriniz ne durumda?

Hocam bende Şubatın sonlarında dershaneye kaydolmuştum ve konuşma sorunum vardı, hatta bizim sınıfta ben dahil 5 kişiydi, tek erkek bendim o biraz daha korkutuyordu, ama şunu fark ettim sonradan sınıfta 4 kişi var ve az bir sayı, rahat rahat konuştum, eğer öyle 25-30 gibi sınıfta olsaydım heyecanlanırdım biraz ama az kişi olunca daha rahat oluyorsun inan bana.

Geri
Yukarı