Yeni eğitim modelleri gerçekleşir mi?

hebevnejs

Hectopat
Daha fazla  
Biliyorsunuz ki 1 hafta önce gündeme düştü. MEB yeni modeller üzerine yoğunlaşıyor dendi. Modeller şunlar,
3+1 modeli.
2+2 modeli.
Yaş temelli model.
Sizce mantıklı mı, uygulanır mı? Uygulanırsa da ne zamana bu modeli uygulamaya başlarlar?
Şahsen değiştirseler de uzun süreceğini düşünüyorum, hemen tak diye olacak şeyler değil bunlar. Kaç yıldır 4 yıllık sistemden devam ediliyor hadi değiştirelim deyip bir sonraki eğitim öğretim döneminde olmaz, yapmazlar diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapsalar bile, her sene değişen müfredatla beraber her türlü verimsiz olacaktır. Mezun olanların hakkı da biraz yenmiş oluyor. Ama diğer bir yandan bakacak olursak, okumaya devam etmeyecek öğrenciler soyutlanmış oluyor.

Biliyorsunuz ki 1 hafta önce gündeme düştü. MEB yeni modeller üzerine yoğunlaşıyor dendi. Modeller şunlar,
3+1 modeli.
2+2 modeli.
Yaş temelli model.
Sizce mantıklı mı, uygulanır mı? Uygulanırsa da ne zamana bu modeli uygulamaya başlarlar?
Şahsen değiştirseler de uzun süreceğini düşünüyorum, hemen tak diye olacak şeyler değil bunlar. Kaç yıldır 4 yıllık sistemden devam ediliyor hadi değiştirelim deyip bir sonraki eğitim öğretim döneminde olmaz, yapmazlar diye düşünüyorum.

Keşke böyle şeylerle uğraşacaklarına okullara bir tane klima taksalar

Haziran'ın ortasında sınava gireceğiz okullarda klima yok şaka gibi.

Keşke böyle şeylerle uğraşacaklarına okullara bir tane klima taksalar

Haziran'ın ortasında sınava gireceğiz okullarda klima yok şaka gibi.
Önceki okuduğum özel okulda akıllı tahta yok klima vardı.Şimdiki özel okulda klima yok akıllı tahta var.Üste kıytırık bi pervane takmışlar onunla geçinmeye çalışıyoruz.Yalanı da ihmal etmeyip öğrencilere umut vermeyi es geçmiyorlar tabi ki.12.sınıflarda bi arkadaşım var 3 yıldır klima takacağız seneye diyorlarmış.Ayakta uyutuyorlar.

Önceki okuduğum özel okulda akıllı tahta yok klima vardı. Şimdiki özel okulda klima yok akıllı tahta var. Üste kıytırık bir pervane takmışlar onunla geçinmeye çalışıyoruz. Yalanı da ihmal etmeyip öğrencilere umut vermeyi es geçmiyorlar tabii ki.12.sınıflarda bir arkadaşım var 3 yıldır klima takacağız seneye diyorlarmış. Ayakta uyutuyorlar.

Ya hocam vallahi o kadar çok sorun var ki ve saçma sapan şeylerle ilgileniyorlar geçen vali bir karar almıştı devamsızlık yapanlara her gün için 250 TL para cezası kesiceklermiş.

Yani anlamıyorum ya o kadar saçma ki müfredat mesela inanılmaz ağır yani lti gibi konular veya organik kimya, AYT biyolojide çok uzun süren bitkiyi koyup 3 tane soru sormaları her şey o kadar dengesiz ki

Konuşa konuşa bitmez ya çok yazık.

3+1 modeli.
2+2 modeli.
Yaş temelli model.

Liseleri erken bitirme imkanı verilse harika olur. Özellike üniversite okumayacaklar için işlerine gelir.

Ya hocam vallahi o kadar çok sorun var ki ve saçma sapan şeylerle ilgileniyorlar geçen vali bir karar almıştı devamsızlık yapanlara her gün için 250 TL para cezası kesiceklermiş.

Yani anlamıyorum ya o kadar saçma ki müfredat mesela inanılmaz ağır yani lti gibi konular veya organik kimya, AYT biyolojide çok uzun süren bitkiyi koyup 3 tane soru sormaları her şey o kadar dengesiz ki

Konuşa konuşa bitmez ya çok yazık.
Kendi kurallarına karşı geliyorlar.20 gün özürlü 10 gün özürsüz diye kural koymuşlar adamlar kendi kurallarını çiğniyor :D Adamın devamsızlık hakkı varsa kullanacak kardeşim sana ne oluyor ? Hadi onu geçtim veliyi parayla cezalandırmak hangi akla hizmet ?Denecek söz yok,çok da şaşırmamak lazım.Türkiye işte.

Kendi kurallarına karşı geliyorlar. 20 gün özürlü 10 gün özürsüz diye kural koymuşlar adamlar kendi kurallarını çiğniyor :D Adamın devamsızlık hakkı varsa kullanacak kardeşim sana ne oluyor? Hadi onu geçtim veliyi parayla cezalandırmak hangi akla hizmet? Denecek söz yok, çok da şaşırmamak lazım. Türkiye işte.

Hocam bizde 70-80 gün mü ne devamsızlığı olan çocuk var hoca hala devamsızlığı dolmadı onun diyor. Çocuk yaz tatili yaptı okul günleri resmen. Faaliyet hakkı veli izni falan derken zorlarsanız o 90 gün oluyor.

Hocam bizde 70-80 gün mü ne devamsızlığı olan çocuk var hoca hala devamsızlığı dolmadı onun diyor. Çocuk yaz tatili yaptı okul günleri resmen.

Hocam aynısı bizde de var bazı öğrencilere böyle izin veriyorlar ayrımcılık yapiyorlar. Adam okula keyfi isterse geliyor istemezse gelmiyor. Yani şaka gibi ya.

Yeni konular

Geri
Yukarı