Yeni fitness programı alınmalı mı?

mutiant

Hectopat
Yer
Midland
Haftada 4 kez Fitness'a gidiyorum. Program şu şekilde.

1. Program:
Leg Press Machine
Lying leg Curl Machine
Leg Extension
Close Grip Pulldown
Wide Grip Seated Row
One ARM Dumbell Row
Biceps Curl
Hammer Curl
Şınav, elbow plank.

Bu programdaki hareketleri 3x10-12 yapıyorum.

2. Program:
Flat Bench Press
İcline Bench Press
Flat Bench Dumbell Fly
Shoulder Press Machine
Leteral Raise
Seated Rear Detroid Machine
Triceps Pushdown
Lying Dumbell Triceps Extension
Side plank.

Bu programdaki hareketleri 3x10-12 yapıyorum.

Ayrıca her gittiğimde bisiklet, tırmanış, barfiks, barbell Squad çalışıyorum.

1,88 boy ve 85-87 kilolarda takılıyorum.

Bu programı 2.5-3 aydır kullanıyorum sizce yenisine geçmeli miyim?

Son düzenleme:
Programında bir dengesizlik var gibi 1. programı 1. gün 2. programı 2.gün sonra dinlenme sonra tekrar aynısını yapıyorsun anladığım kadarıyla. Öncelikle overtraining ihtimali yüksek gözüküyor. Programını 4 güne yayacak şekilde düzenleyip spor salonundaki süreni azaltman gerekli diye düşünüyorum. Her gittiğinde bisiklet tırmanış barfiks barbell Squad filan çok fazla geldi bana 4 günlük güzel bir programa geçebilirsin

Programında bir dengesizlik var gibi 1. programı 1. gün 2. programı 2.gün sonra dinlenme sonra tekrar aynısını yapıyorsun anladığım kadarıyla. Öncelikle overtraining ihtimali yüksek gözüküyor. Programını 4 güne yayacak şekilde düzenleyip spor salonundaki süreni azaltman gerekli diye düşünüyorum. Her gittiğinde bisiklet tırmanış barfiks barbell Squad filan çok fazla geldi bana 4 günlük güzel bir programa geçebilirsin
Hocam salondaki hoca programlara pek özen göstermiyor bence. İnternetten bakayım dedim de pek anlamıyorum açıkcası. Sizin önerebileceğiniz bir program varmı?

Her program arasında bir gün ara veriyorum bu arada.

Benim 1.5 yıllık spor geçmişim var 2019-2021 arası şu anda da 1 yıldır gidiyorum. Ezber program önermek yerine işin mantığını kavramak lazım. Ben şu an Göğüs omuz arka kol -- sırt biceps ön kol - bacak karın sonra dinlenme + hepsini tekrar veya 1 gün fullbody ile destekleme yapıyorum. Senin durumunda ise günü 5'e filan çıkarma durumuna göre programı düzenleyebilirsin. Ağırsağlam kanalını öneririm. Ben diz sakatlığım nedeniyle Squad filan yapamıyorum ama senin yapabildiklerinden gördüğüm kadarıyla senin potansiyelin yüksek. Bu yüzden güzel bir program ile çok hızlı ilerlersin. Şu an bariz overtrainingdesin gibi

Benim 1.5 yıllık spor geçmişim var 2019-2021 arası şu anda da 1 yıldır gidiyorum. Ezber program önermek yerine işin mantığını kavramak lazım. Ben şu an Göğüs omuz arka kol -- sırt biceps ön kol - bacak karın sonra dinlenme + hepsini tekrar veya 1 gün fullbody ile destekleme yapıyorum. Günü 5'e filan çıkarma durumuna göre programı düzenleyebilirsin. Ağırsağlam kanalını öneririm. Ben diz sakatlığım nedeniyle Squad filan yapamıyorum ama senin yapabildiklerinden gördüğüm kadarıyla senin potansiyelin yüksek. Bu yüzden güzel bir program ile çok hızlı ilerlersin. Şu an bariz overtrainingdesin gibi
Overtraining olabilir dediğinz gibi yorgunluk çöküyor zaten spordan sonra. Dediklerinize dikkatlice bakıp kendime göre uygun birşeyler yapmayı deneyeceğim.

Bu arada 85-87 kilo arasında takılıyorum ama göbek kalıyor. Bunu hangi haraketler ile çözebilirim? Etkili karın haraketleri yapmadığımdan dolayı mı düzgün bir görünüme sahip olmuyor?

Overtraining olabilir dediğinz gibi yorgunluk çöküyor zaten spordan sonra. Dediklerinize dikkatlice bakıp kendime göre uygun bir şeyler yapmayı deneyeceğim.

Bu arada 85-87 kilo arasında takılıyorum ama göbek kalıyor. Bunu hangi hareketler ile çözebilirim? Etkili karın hareketleri yapmadığımdan dolayı mı düzgün bir görünüme sahip olmuyor?

Şimdi göbek olayı tamamen beslenme düzeni ile alakalı düzenli karın çalışma ile bağlantısı %3 filandır. Su tüketimi ve uyku çok çok önemli. Benim mesela göbek direkt gitti ama yanlar çok zor gitti hala zorluyor. Kalori dengesini kurup kendini sürekli kalori açığında bırakman lazım. 3000 yakıyorsan 1500 alırsan faydadan çok zarara sokarsın kendini

Overtraining olabilir dediğinz gibi yorgunluk çöküyor zaten spordan sonra. Dediklerinize dikkatlice bakıp kendime göre uygun bir şeyler yapmayı deneyeceğim.

Bu arada 85-87 kilo arasında takılıyorum ama göbek kalıyor. Bunu hangi hareketler ile çözebilirim? Etkili karın hareketleri yapmadığımdan dolayı mı düzgün bir görünüme sahip olmuyor?

Overtraining konusunda da haftalık bölgeye uyguladığın toplam set sayısına dikkat etmen lazım. Vücut adaptasyon üzerine kuruludur. Vücut diyecek ki ben şu olayda zorlanıyorum burayı güçlendirmem lazım. Olayın mantığı bu. Sen çok çalışırsan vücut yeterli proteini bulamaz gelişemez ve unutma istediğin kadar pump al kaslar uyurken ve yeterli protein ile gelişiyor.

Şimdi göbek olayı tamamen beslenme düzeni ile alakalı düzenli karın çalışma ile bağlantısı %3 filandır. Su tüketimi ve uyku çok çok önemli. Benim mesela göbek direkt gitti ama yanlar çok zor gitti hala zorluyor. Kalori dengesini kurup kendini sürekli kalori açığında bırakman lazım. 3000 yakıyorsan 1500 alırsan faydadan çok zarara sokarsın kendini

Overtraining konusunda da haftalık bölgeye uyguladığın toplam set sayısına dikkat etmen lazım. Vücut adaptasyon üzerine kuruludur. Vücut diyecek ki ben şu olayda zorlanıyorum burayı güçlendirmem lazım. Olayın mantığı bu. Sen çok çalışırsan vücut yeterli proteini bulamaz gelişemez ve unutma istediğin kadar pump al kaslar uyurken ve yeterli protein ile gelişiyor.
Protein olarak ev yemeklerini yiyorum. Cipsi ve şekerli içecekleri tamamen bıraktım. Fakat su tüketimim eksik. Sabahları yumurta vesaire bol tüketmeyi planlıyorum. Protein tozu alabilirim fakat 10-15 kullanım fazla para eksiltiyor.

Uyku düzenine dikkat etmeye çalışacağım.

@Megac

Kullandığım haraketlerden bir program hazırladım. Sizce bu şekilde overtraining olur mu, haftada 3 gün olacak şekilde hazırladım bu sefer.

1. gün
Close Grip Pulldown
Wide Grip Seated Row
One Arm Dumbbell Row
Barbell Biceps Curl
Hammer Curl

2. gün
Barbell Flat Bench Press
Dumbell Incline Bench Press
Flat Dumbbell Fly
Shoulder Press Machine
Dumbell Lateral Raise
Seated Rear Deltoid Machine

3.gün

Leg Press Machine
Lying Leg Curl Machine
Triceps Pushdown

Son düzenleme:
Protein olarak ev yemeklerini yiyorum. Cipsi ve şekerli içecekleri tamamen bıraktım. Fakat su tüketimim eksik. Sabahları yumurta vesaire bol tüketmeyi planlıyorum. Protein tozu alabilirim fakat 10-15 kullanım fazla para eksiltiyor.

@Megac

Kullandığım hareketlerden bir program hazırladım. Sizce bu şekilde overtraining olur mu, haftada 3 gün olacak şekilde hazırladım bu sefer.

1. gün
Close Grip Pulldown
Wide Grip Seated Row
One ARM Dumbbell Row
Barbell Biceps Curl
Hammer Curl

2. gün
Barbell Flat Bench Press
Flat Dumbbell Fly
Shoulder Press Machine
Dumbell Lateral Raise

3.gün

Leg Press Machine
Lying Leg Curl Machine
Triceps Pushdown

Öncelikle su konusu. Hayatına bir şekilde düzenli su içmeyi katman gerekiyor. Yanında şişe taşımak ve hatırlatıcı kullanmak işine yarayabilir. İçtiğin suyu sürekli say bu çok çok önemli. Protein konusu gerçekten zor hele ülke şartlarında zor ama planlı yaşam ile halledilebilir. Ben yemeğimi ara öğünümü hazırlıyorum yanımda taşıyorum bazı günler. Dışarıdan tüketim hem pahalı hem de kullanılan soslar vesaire ekstra kalori demek oluyor. Instagram'da haftalık öğün hazırlıyorum şeklinde çok video var onlara bakabilirsin. Lor peyniri de çok önemli katkı sağlıyor.

@Megac

Kullandığım hareketlerden bir program hazırladım. Sizce bu şekilde overtraining olur mu, haftada 3 gün olacak şekilde hazırladım bu sefer.

1. gün
Close Grip Pulldown
Wide Grip Seated Row
One ARM Dumbbell Row
Barbell Biceps Curl
Hammer Curl

2. gün
Barbell Flat Bench Press
Flat Dumbbell Fly
Shoulder Press Machine
Dumbell Lateral Raise

3.gün

Leg Press Machine
Lying Leg Curl Machine
Triceps Pushdown

Şimdi program ile ilgili de ilk aşamada ben makine temelli ilerlemeyi seviyorum. Çünkü Bench Press vesaire hareketlerde sakatlık riski ve yanlış form ihtimali artıyor tecrübesiz olunca. 6 aya kadar makineler seni götürür. Tekrardan diyeyim bu benim kendime göre planım. Sen de hareketleri öğrendikçe kendini tanıdıkça kafanda sistem oturacak. Ezber bir şeye gerek yok sadece temel doğrular ve kişiye göre şekillenen planlar var kas geliştirme işinde. Ben herkese kesinlikle forearms çalışmayı öneriyorum onu da diyeyim.
Şimdi programın güzel önemli olan çalıştığın kasların doğru formlarına ulaşmak ve dinlenme süresini ayarlayabilmek. Haftada 2 kez uyarı vermek en en verimli çalışma metodu demektir.

Son düzenleme:
Öncelikle su konusu. Hayatına bir şekilde düzenli su içmeyi katman gerekiyor. Yanında şişe taşımak ve hatırlatıcı kullanmak işine yarayabilir. İçtiğin suyu sürekli say bu çok çok önemli. Protein konusu gerçekten zor hele ülke şartlarında zor ama planlı yaşam ile halledilebilir. Ben yemeğimi ara öğünümü hazırlıyorum yanımda taşıyorum bazı günler. Dışarıdan tüketim hem pahalı hem de kullanılan soslar vesaire ekstra kalori demek oluyor. Instagram'da haftalık öğün hazırlıyorum şeklinde çok video var onlara bakabilirsin. Lor peyniri de çok önemli katkı sağlıyor.

Şimdi program ile ilgili de ilk aşamada ben makine temelli ilerlemeyi seviyorum. Çünkü Bench Press vesaire hareketlerde sakatlık riski ve yanlış form ihtimali artıyor tecrübesiz olunca. 6 aya kadar makineler seni götürür. Tekrardan diyeyim bu benim kendime göre planım. Sen de hareketleri öğrendikçe kendini tanıdıkça kafanda sistem oturacak. Ezber bir şeye gerek yok sadece temel doğrular ve kişiye göre şekillenen planlar var kas geliştirme işinde. Ben herkese kesinlikle forearms çalışmayı öneriyorum onu da diyeyim.
Şimdi programın güzel önemli olan çalıştığın kasların doğru formlarına ulaşmak ve dinlenme süresini ayarlayabilmek. Haftada 2 kez uyarı vermek en en verimli çalışma metodu demektir.
Çok teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı