Yeni HDD'ye nasıl işletim nasıl kurulur?

BOMBOCLADEEEEEEE

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yeni HDD aldım ama içi boş, içine işletim sistemi nasıl kurabilirim? Anlatır mısınız ya da video linki atar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Format atacaksın, Windows kurulum ekranında diskini seçip kurulumu yapacaksın. Ancak HDD'ye Windows 10 veya 11 kurmanı önermem sistem feci yavaşlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada geçenlerde SSD öneri konusu açmıştın, SSD alacaksan HDD'ye neden kurulum yapıyorsun ki?

Doğru, 10 kurabilirsiniz gene berbat olur fakat 11'den iyidir, Vista ve 7'yi alabilirsiniz.
Format atacaksın, Windows kurulum ekranında diskini seçip kurulumu yapacaksın. Ancak HDD'ye Windows 10 veya 11 kurmanı önermem sistem feci yavaşlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu arada geçenlerde SSD öneri konusu açmıştın, SSD alacaksan HDD'ye neden kurulum yapıyorsun ki?

Alacağım ama bir sonraki ay o zamana kadar 160 GB hdd var elimde onunla idare edeceğim.

Merhaba, yeni HDD aldım ama içi boş, içine işletim sistemi nasıl kurabilirim? Anlatır mısınız ya da video linki atar mısınız?

1-Öncelikle kuracak olduğun işletim sisteminin resmi sitesinden ISO dosyasını indir.
2-Rufus programını indir.
3-Rufus programını aç ve USB belleğini ve indirdiğin ISO'yu seç.

1743524421757.png

4-Bu fotoğraftaki Partition scheme olan yere doğru seçeneği bulmak için:
CMD'yi açın ve "diskpart" komutunu girin ardından açılan sekmeye "listdisk" komutunu girin.

1743524673196.png

Bu görselde de görüldüğü üzere kurulum yapacağınız diskin hizasında GPT yazan yerin altında yıldız varsa GPT yoksa MBR seçeneğini seçin ve START tuşuna basıp yazdırma işleminin tamamlanmasını bekleyin.(USB belleğin içindeki dosyalar yazdırma esnasında silinecektir yedek aldığınızdan emin olun ve yazdırma işleminden önce USB belleğinizi boş tutmanız en iyisi olacaktır.
5-Ardından bilgisayarı kapatın ve açarken Fastboot menüsüne girin ve USB belleğinizi seçin ardından boota devam edin karşınıza işletim sisteminin kurulum ekranı gelecektir.
6-Kurulumu tamamlayarak HDD içine işletim sistemi kurabilirsiniz.
Bilgi: Bilgisayarınızda iki veya daha fazla işletim sistemi kurulu olması durumunda cihaz başlatılırken seçme ekranı gelecektir, girmek istediğiniz işletim sistemini seçip devam edin.
UYARI: Kurulum aşamasında yanlış diski seçmediğinizden emin olun yanlış diski seçmeniz durumunda içindeki veriler silinecektir!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Not: Dişim çok ağrıyor şifa dualarınızı dilerim.

1-öncelikle kuracak olduğun işletim sisteminin resmi sitesinden ISO dosyasını indir.
2-Rufus programını indir.
3-Rufus programını aç ve USB belleğini ve indirdiğin ISO'yu seç.

Eki Görüntüle 2459161

4-bu fotoğraftaki Partition scheme olan yere doğru seçeneği bulmak için:
CMD'yi açın ve "diskpart" komutunu girin ardından açılan sekmeye "listdisk" komutunu girin.

Eki Görüntüle 2459164

Bu görselde de görüldüğü üzere kurulum yapacağınız diskin hizasında GPT yazan yerin altında yıldız varsa GPT yoksa MBR seçeneğini seçin ve start tuşuna basıp yazdırma işleminin tamamlanmasını bekleyin.(USB belleğin içindeki dosyalar yazdırma esnasında silinecektir yedek aldığınızdan emin olun ve yazdırma işleminden önce USB belleğinizi boş tutmanız en iyisi olacaktır.
5-ardından bilgisayarı kapatın ve açarken Fastboot menüsüne girin ve USB belleğinizi seçin ardından boota devam edin karşınıza işletim sisteminin kurulum ekranı gelecektir.
6-kurulumu tamamlayarak HDD içine işletim sistemi kurabilirsiniz.
Bilgi: Bilgisayarınızda iki veya daha fazla işletim sistemi kurulu olması durumunda cihaz başlatılırken seçme ekranı gelecektir, girmek istediğiniz işletim sistemini seçip devam edin.
Uyarı: Kurulum aşamasında yanlış diski seçmediğinizden emin olun yanlış diski seçmeniz durumunda içindeki veriler silinecektir!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Not: Dişim çok ağrıyor şifa dualarınızı dilerim.

Sağ olun hocam geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı