Yeni HDD'yi hemen çalıştırabilir miyim ?

Mert Gürpüzer

Kilopat
Katılım
6 Ocak 2012
Mesajlar
985
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
-Öğrenci
Arkadaşlar, 1 TB'lık HDD aldım da bilgisayara direk bağlarsam çalışır mı yoksa biçimlendirmeli miyim? Biçimlendireceksem hangi programla yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, 1 TB'lık HDD aldım da bilgisayara direk bağlarsam çalışır mı yoksa biçimlendirmeli miyim ? Biçimlendireceksem hangi programla yapmalıyım ?

HDD'yi kasa montajlayıp SATA portunu da takınca, BIOS'tan atama yapıyorsun ve Windows'tan "Bilgisayarım>Sağ Tık>Yönet>Disk Yönetimi> adımlarını izleyip HDD'ye birim adı veriyorsun ve orada biçimlendirip "Bilgisayarım"da görünür hale getiriyor.
 
Ek olarak biçimlendirmek için herhangi bir 3. parti programa gerek yok direk windows üzerinden yapabilirsiniz.
 
Eğer Harici olarak kullanacaksanız, Arkadaşların dediği gibi yapabilirsiniz. Eğer Tek hdd aldığınız ise Windows kurmanız gerekecek ve Kurar iken ham olarak görünür ise Biçimleyip bölümlere ayırıp kullanabilirsiniz. Eğer HDD olarak görünmez ise Linux live bir sistemde disk'i NTFS formatına formatlayıp Sonra windows kurabilirsiniz.
 
2. HDD olacak, birde kasayı ilk kez açıp baktım, ilk HDD'in altında yuva, kızak gibi bir şey var, onsuz montaj yapamam sanırım. Vatana bir daha gitmem gerekecek -_-
 
Görmeden bilemeyiz yapıp yapamayacağını :) Ancak normal bir hdd'de direk sata ve güç kablosunu bağlayıp çalıştırabilirsin. Leptoplar için ise 2. HDD olacak dediğine göre 2 HDD bağlama noktası veya dock istasyonlardan alman gerekli.
 
Masaüstü için. Kablo olayı sıkıntı değil de öteki HDD'de olduğu gibi bir yuva almam lazım. Öteki türlü monte edilemiyor.
 
BIOS artık otomatik tanır - 1997'de değiliz. Linux distro ile veya sıfırdan kurulum ile windows kurman yeterli olacak.

Kurulu OS'un varsa, onun içinde HDD ayarları bölümünden erişebilirsin ve biçimlendirebilirsin.
 
Aldım yuvayı da BIOS ta nasıl tanıtacağım HDD'i ?
Biosda sadece default etmen yeterlidir.
Sonra son gokunun ilk aşta dediğini uygularsın İşletim sistemi var ise, yok ise benim dediğimi uygularsın.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı