Çözüldü Yeni “ Intel Arc B580 “ Görüntü Vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mandia

Attopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni almış olduğum Intel Arc B580 ekran kartını sisteme taktığımda görüntü alamıyorum. Ekran kartını takmadan önce idareten kullandığım nVidia 560 Ti Top un tüm sürücülerini DDU ile kaldırdım. BIOS'u güncelledim, BIOS'tan ReSize BAR açık olarak ayarlıydı zaten. Ardından Intel Arc B580 kartı taktım sol üstte yanıp sönen imleç beliriyor ardından siyah ekran. Birkaç kere kapatıp yeniden açtım ve BIOS'a girebilmek için “Dell” e bastığımda ekranın ortasında yatay olarak beyaz çizgiler belirdi. Yine sonuç alamadım. RAM'leri söküp tekrar taktım yok, yine sonuç aynı. CSM'yi kapatmayı denedim UEFI'yi açmak için. UEFI seçiyorum sistem kapanıp açıldıktan sonra tekrar CSM'ye dönmüş oluyor. Anakartta DRAM ışığı sarı yanıyor. Eski ekran kartını taktığım zaman hiçbir sorun yok gayet güzel açılıyor. Sizce sorun neden kaynaklanıyor? Ve bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?

Sistem aşağıdaki gibi:

MSI B650M Gaming Plus

R5 7500F

XPG 32 GB

2 TB M.2 SSD

SilverStone 1000W PSU

Çözüm
Yaptım hocam ama sanırım UEFI. Çok garip değil mi BIOS'ta CSM görünüp sistemde UEFI olması.

Aslında probleminizi bu postta bulunan resimde paylaşmışsınız. Taktığınız GTX 560 Ti da UEFI desteği bulunmuyor. Bu yüzden sistemi başlattığınızda BIOS kendi otomatik CSM olarak ayarlıyor. Sizin yapmanız gereken öncelikle kartı çıkarın ve B580'i takın. Sistemi başlatmadan anakart üzerinde bulunan C_Mos pinlerini kısa devre yapın ve BIOS sıfırlanmış olsun. Daha sonra sistemi başlatın ve bekleyin. Açılması bazı durumlarda 5 dakikayı bulabiliyor. Bu bekleme süresinde CPU, DRAM, VGA Debug LED'leri yanabilir. Sabırla beklemeniz gerekmekte.
Yaptım hocam ama sanırım UEFI. Çok garip değil mi BIOS'ta CSM görünüp sistemde UEFI olması.

Aslında probleminizi bu postta bulunan resimde paylaşmışsınız. Taktığınız GTX 560 Ti da UEFI desteği bulunmuyor. Bu yüzden sistemi başlattığınızda BIOS kendi otomatik CSM olarak ayarlıyor. Sizin yapmanız gereken öncelikle kartı çıkarın ve B580'i takın. Sistemi başlatmadan anakart üzerinde bulunan C_Mos pinlerini kısa devre yapın ve BIOS sıfırlanmış olsun. Daha sonra sistemi başlatın ve bekleyin. Açılması bazı durumlarda 5 dakikayı bulabiliyor. Bu bekleme süresinde CPU, DRAM, VGA Debug LED'leri yanabilir. Sabırla beklemeniz gerekmekte.

Çözüm
Aslında probleminizi bu postta bulunan resimde paylaşmışsınız. Taktığınız GTX 560 Ti da UEFI desteği bulunmuyor. Bu yüzden sistemi başlattığınızda BIOS kendi otomatik CSM olarak ayarlıyor. Sizin yapmanız gereken öncelikle kartı çıkarın ve B580'i takın. Sistemi başlatmadan anakart üzerinde bulunan c_mos pinlerini kısa devre yapın ve BIOS sıfırlanmış olsun. Daha sonra sistemi başlatın ve bekleyin. Açılması bazı durumlarda 5 dakikayı bulabiliyor. Bu bekleme süresinde CPU, DRAM, VGA Debug LED'leri yanabilir. Sabırla beklemeniz gerekmekte.

Hocam vallahi GTX 560 Ti'nin desteğini unuttum pardon... Teşekkür ederim yazdığınız için sağ olun var olun bir de bunu denesin arkadaş.

Hocam vallahi GTX 560 Ti'nin desteğini unuttum pardon... Teşekkür ederim yazdığınız için sağ olun var olun bir de bunu denesin arkadaş.
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum, gece 4’e kadar uğraştım ama sonunda oldu çok şükür. Boot kısmında Legacy-UEFİ kısmını UEFİ yaptım. Ya bundan dolayı ya da yeni kurduğum sistemden dolayı tam emin değilim, görüntü geldi. Driverlarını yükledim. Şimdi de şöyle bir durum var bununla alakalı yabancı forumlarda da bahsedilmiş, biosta Reise bar açık görünmesine rağmen İntel in uygulamasında kapalı görünüyor.

Dosya Ekleri

• IMG_1206.jpeg
    IMG_1206.jpeg
    67,5 KB · Görüntüleme: 27
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum, gece 4'e kadar uğraştım ama sonunda oldu çok şükür. Boot kısmında legacy-UEFI kısmını UEFI yaptım. Ya bundan dolayı ya da yeni kurduğum sistemden dolayı tam emin değilim, görüntü geldi. Driverlarını yükledim. Şimdi de şöyle bir durum var bununla alakalı yabancı forumlarda da bahsedilmiş, BIOS'ta reise bar açık görünmesine rağmen Intel'in uygulamasında kapalı görünüyor.

Kahvaltı sonrası bakayım hocam.

Olur hocam niye olmasın dünden beri birebir muhatap oldun çok sağ ol teşekkür ediyorum.

Asıl ben teşekkür ederim.

Hocam şimdi şöyle yapabilirsiniz BIOS'tan bir above 4G decoding ayarına bir bakın eğer o açıksa ReSize BAR tamamen aktiftir hatta orada 4G decodingde büyük ihtimalle 512 GB seçilidir eğer aktifse değilse aktif edin sorun çözülür tahminimce, bazı MSI anakartlarda ve bası Gigabyte anakartlarda olan bir sorunmuş.

Son düzenleme:
Asıl ben teşekkür ederim.

Hocam şimdi şöyle yapabilirsiniz BIOS'tan bir above 4G decoding ayarına bir bakın eğer o açıksa ReSize BAR tamamen aktiftir hatta orada 4G decodingde büyük ihtimalle 512 GB seçilidir eğer aktifse değilse aktif edin sorun çözülür tahminimce, bazı MSI anakartlarda ve bası Gigabyte anakartlarda olan bir sorunmuş.
Aktif görünüyor hocam kapatıp açtım. Sonuç değişmedi, yabancı forumlarda sanallaştırmanın buna sebep olduğunu yazmışlar.

Dosya Ekleri

• IMG_1208.jpeg
    IMG_1208.jpeg
    229,1 KB · Görüntüleme: 18

Yeni konular

Geri
Yukarı