Yeni işlemci ve anakart almalı mıyım?

ismet aydın

Decapat
Daha fazla  
Meslek
mekatronik
İyi günler arkadaşlar. Karantinada olduğumuz şu dönemde işimize gidemiyoruz ve bilgisayarda biraz daha vakit geçirince çok yetersiz olduğunu görüyorum. Elimde MSI B250M Mortar Arctic 7. nesil bir anakart ve Pentium G4560 işlemci var. Ekran kartı olarak GTX 1050 Gaming 2 X. Yeni bir ekran kartı almak istediğimde işlemcim yetersiz kalıyor ve ikisi masraf olarak karşıma çıkıyor. Bildiğiniz üzere bu anakarta en yüksek i7 7. nesil işlemci takabiliyorum. Onun fiyatları 0 olarak 2000 TL'nin üzerinde. i7 almak yerine B450 Tomahawk Max ve Ryzen 5 3600 ikilisini almayı planlıyorum aynı fiyata. Ya da ikinci el i7 ve GTX 1060 almayı planlıyorum. i5 7400 baktım ucu ucuna yetiyor ekran kartlarına ama sizin yorumlarınıza göre ona da yönelebilirim. Yeni işlemci ve anakart almak için DDR5 bellekleri ve AMD'nin yeni soket yapısını beklemeliyim diye de düşünüyorum. Kararsız kaldım. Sizin yorumlarınız neler? Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı