Yeni işlemci ve ekran kartını taktıktan sonra görüntü gelmiyor

MedX

Decapat
Katılım
30 Aralık 2021
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. ASUS B450M-K anakartımdaki eski kartı ve işlemciyi çıkarıp önce yeni işlemciyi sonra kartı taktım. Çalıştırdığımda görüntü alamamaya başladım. BIOS sürümü eski olduğundan böyle oluyormuş sanırım. Yeni işlemci halen takılıyken eski kartı geri taktım, BIOS pilini çıkardım vs ama hala görüntü alamıyorum. Ayrıca BIOS ayarına girmek için gereken klavyede ışık da yok şu an. Neden hala görüntü alamadığımı bilen yardımcı olabilir mi?
 
İşlemci: eskisi r5 3600 / yenisi r5 5600
Kart: eski rx580 / yenisi 6600xt
Asusun sitesinden güncel biosu USB’ye attım. Eski işlemciyle bios ayarından güncelledikten sonra çözülüp çözülmediğini yazarım teşekkür ederim.

Nedenini anlayamadığım bir şekilde pc komple açılmamaya başladı. PSU anahtarını art arda olmasa da belli aralıklarla çok 0-1 yaptım. O yüzden PSU’ya bir şey olmuş olabilir mi? İşlemciyi doğru taktığımı düşünüyorum fakat işlemciyi tutan plakaya ulaşmak için kasanın arkasını açtığımda bir şeyin yerinden oynamasına neden olmuş olabilir miyim, hiç emin değilim.

Son güncelleme:
Parçaları takarken bir şekilde kısa devre yapmışım. Dediğiniz gibi eski işlemci ve kartı takıp biosu güncelledikten sonra yeni parçaları taktığımda görüntü aldım. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı