Yeni Kurulan Sistemde Ekran Kartı Fanı %100 Çalışıyor

Katılım
28 Haziran 2015
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha bu gün topladığım sistemde her şeyini sıkıntısız yükledim, kurdum driverları güncel ancak ekran kartı fanı ilk acıldıgında 2'si de dönüyor sonra PC acıldıgında 1'i durup 2. fan %100 çalışıyor. Normalde 50 60 C'ye gelmedıgı surece fanlar calısmaz ya da yuksek devırde donmez evet bunu bılıyoruz ama fan full %100'de calısıyor, MSI Afterburner, ASUS GPU tweak2 hepsini denedim BIOS'tan kurcaladım baktım. CPU fana ayar yaptıgımda yükseltip azaltabiliyorum fanı, ama GPU'ya hicbir cozum bulamadım cok ses yapıyor gereksiz fazla çalışıyor.

  • GTX 1060 6GB ZOTAC AMP
  • Ryzen 5 2600X
  • Asus TUF Gaming B450 plus
  • Corsair Venegance RGB Ğro 8x2 3200 MHz
  • 1 TB HDD
  • 480 GB SSD
  • 650W
  • XGİMATEK ASTRO RGB
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınıza uygun bir kontrolcü program kullanabilirsiniz ama tavsiyem MSI afterburner kurmanız. Oradan fan ayarını düşürüp deneyin.
 
Hocam fan ayarını kendi programından bile yapmama izin vermiyor.Afterburner'da indirdim denedim fan hızı kısmında oynama yapamıyorum.Yabancı sitelerde araştırdığım kadarıyla bu kartta fan ayarı yapılamıyormuş.Çözüm bulamıyorum deliricem.Fanı iptal etmeyi düşünüyorum,sıvı soğutmalı çünkü radyatör ve fanı var harici ama korkuyorum fazla ısınır diye.
 
Hocam çözüm bulabildin mi? Benim sorunumda buna benzer.33-34 C'de fanlar sürekli tam hız dönüyor
İlk topladığım zamanda,ekran kartını çıkartıp tekrar taktığımda düzelmişti,bir kaç ay sonra bilgisayarda takılırken aralıklarla kendi kendine tekrardan 2. fanı %100 olup normale donuyordu fan %100 oldugu zaman kasaya hafıf dokunup bıraktıgımda fan duruyordu,geçen günlerde cok fazla sıklıkla olmaya başladı gün içerisinde,bende tekrar söküp takayım dedim,bu sefer hiç durmuyor artık,kartı itopyada almıştım aradığımda burdan birşey yapamayız servise yada bize yollamanız gerekiyor dediler,çok fazla yerde araştırdım,yazılımsal yada kronik bir hata büyük ihtimal,tek care servise yollamak gibi duruyor..ZOTAC marka tavsiye etmiyorum araştırmalarıma göre,genellikle zotac da bu sıkıntılar oluyormus alırken tereddütteydim zaten ama bu olaydan sonrada pişman oldum..
 
Benim bulabildiğim çözüm bu,en kısa zaman da uygulayacağım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
benzer sorunları bende kendi asus rog strix 1060 ımda yaşıyorum. İlk başlarda ekran kartından garip bir tıkırdama sesi geliyordu daha sonra o sesi yapan fanı buldum ve söktüm tıkırdama gitti ama artık fanlar sürekli %100 de dönüyor. msı aftherburnerdan %0 a ayarlı olmasına ramen %100 de çalışıyor ekran kartı 25 derece olduğunda bile %100 de çalışıyor tek düzeltmedin yolu driverleri tekrar yüklemek ama driverleri tekrar yükledikten sonra ekran kartını kullanınca ses düzelmiyor örneğin %25 te çalışıyo ıdle da iken daha sonra bir oyun açıyorum 50 derece olmasına ramen %100 de çalışıyor daha sonra oyunu kapatmama ramen %100 de çalışmaya devam ediyor tekrar yavaş çalıştırmasını sağlamanın tek yolu ise driverleri tekrar kurmak oluyor bu sorun ile ilgili yardımcı olabilicek varsa çok sevinirim
 
bro aradan 2 sene geçmiş sorun hala devam ediyor :D oyunda deılken fanlar normal sessiz oyuna giriyorum kendi kendine gine arada bi 5 10 saniye %100 çalışıp normale dönüyor aşırı sinir bozucu bide şöyle bi sacmalık var %100 olmaya basladıgında elimle kasaya azcık dokunup gerı bıraktıgımda fanın dönmesı normale dönüyor daha saçma bişey görmedim büyük ihtimal ısı algılıyıcısnda problem var dıye dusunuyorum yada kronik bisey var çözemedim.İlerde parayı bulursam balkondan assa fırlatıcam zor dayanıyorum .d
 

Geri
Yukarı